Peeter Stamberg • 8. juuli 2002 kell 8:57

USA ravimitootja kirjutas tuludesse olematud 200 mld krooni

Ravimitootja Merck Co kirjutas viimase kolme aasta jooksul tuludesse 12,4 mld dollarit (199 mld krooni) oma farmaatsia allüksusest.

Mercki Medco üksus, mis tegeleb farmaatsiaprogrammidega tööandjatele ja tervishoiukindlustajatele, pani oma tuludesse ka osamaksed, mis koguti patsientidelt, kuigi Medeco ei saanud seda raha endale, vahendas uudisteagentuur Reuters Wall Street Journali kirjutist.

Aastatel 1999-2002 moodustasid osamaksed ligikaudu 10 protsenti Mercki käibest.

Merck avalikustas raamatupidamistava USA väärtpaberijärelevalvele aprillis, kui ta valmistus läbi esmase avaliku emissiooni müüma 20protsendilist osalust Medcos. Kuni viimaste esitatud andmeteni ei olnud teada kui suur osast tuludest oli kaasatud.

1. juulil esitati Mercki vastu süüdistus, milles aktsionärid süüdistasid ravimitootjat ja tema mitmeid juhte Merck-Medco Managed Care L.L.C üksusest tulude täispuhumises.

Hetkel kuum