Sulev Oll • 9. juuli 2002 kell 8:39

Anna Levandi: jõulupidu tuleb uues jäähallis

Rocca al Mare uisukooli juhi ja omaniku Anna Levandi sõnul tahab ta peatselt nurgakivi saavas uues jäähallis korraldada juba jõulupeo.

?1. detsembriks saab hall valmis ja jõuluetendused toimuvad seal,? ütles Levandi. ?Aprillis alustati vaiade rammimisega ja augusti lõpuks peab majakarp koos olema. Projekti ettevalmistamist alustati aga juba paar aastat tagasi.?

Uue jäähalli ehitamist täna juba olemas olevate Jeti Jäähalli ning Tallinna Linnahalli jäähalli kõrvale põhjendas Levandi suure vajadusega jää järele. ?Tahan, et tunnid uisutamiskoolis lõpeksid kell kuus-seitse, mitte üheksa-kümme nagu praegu,? ütles ta. Ka nõuab aastaid tagasi ehitatud Linnahalli jäähall põhjalikku remonti. ?Ja see läheks sama kalliks kui uue halli ehitamine,? sõnas ta.

Umbes 50 miljonit krooni maksva halli ehituse katavad 30% ulatuses omavahendid, ülejäänu tuleb Hansapanga laenust.

Rajatise tellijaks on AS Haabersti Jäähall, mille aktsiad kuuluvad nii eraisikutele, kelle nimesid pole veel avalikkuse ette toodud kui ehitusfirmale Koger Partnerid, kes samal põhimõttel osales ka Keila tervisekeskuse ehitusel.

Kõrvuti Levandi juhitava uisukooliga, kus praegu treenib 300 last ja õpetab 17 pedagoogi, hakkab kahe väljakuga jäähallis tegutsema Eesti Jäähokiliit. Viimasel avaneb koos kõrval asuva Saku Suurhalliga, kuhu saab samuti jääväljaku teha, võimalus korraldada ka suuremaid jäähokiturniire kolmel väljakul.

Rahvusvahelises mõistes on uue jäähalli näol tegemist väikese treeninghalliga, Eesti mõistes on aga kahe 28*58 meetrise jääväljakuga ning 500 kohalise tribüüniga spordirajatis tõeline suurhall. Lisaks jääväljakutele on hallis ka saalid balletitundideks ning üldkehalise ettevalmistuse tarvis.

Halli projekteeris arhitektuuribüroo Muru ja Pere OÜ ning ehitab Koger ja Partnerid.

Tallinna linn toetas ehitust 50 aastaks antud maakasutusõigusega ning ehitas välja kommunikatsioonid. ?Toona linna juhtinud Priit Vilba ja Heiki Kivimaa suhtusid meie ideesse väga positiivselt,? ütles Tallinna linnavalitsuses asju ajamas käinud Anna Levandi abikaasa Allar Levandi. Hetkel juhib Priit Vilba jäähalli ehitamisega seotud Eesti Jäähokiliitu.

Hetkel kuum