9. juuli 2002 kell 10:54

Põhjala börsid: Rootsi telekomioperaatori aktsia kerkis üle 50 protsendi

Põhjala börsid alustasid kauplemispäeva taas miinuses, kuid käibeid on väikesed ning oodatakse Nokia ja Ericssoni kvartalitulemusi.

Rootsi telekomioperaatori Song Networks aktsia kerkis üle 50 protsendi, sest Norra telekomifirma Telenor teatas, et abistab firmat võlakoormuse restruktureerimisel, mis teisisõnu tähendab, et Telenor saab Songi oma kontrolli alla.

Nokia aktsia hind langes USA aktsiaturgude mõjul 2,27 protsenti 15,04 euroni. Mõlemas riigis on paljud investorid puhkusel, mistõttu kauplemisaktiivsus on tavapärasest väiksem. Kauplemisaktiivsust pärsivad ka Nokia ja Ericssoni teise kvartali majandustulemused, mis avaldatakse järgmisel nädalal.

Investorid on äraootaval seisukohal ka Sonera ja Telia tõttu, mille ühinemise lubamise-mittelubamise otsuse teatab Euroopa Komisjon homme. Eile andis komisjoni kõrge ametnik mõista, et otsus tuleb positiivne. Kui aga Euroopa Liit ei aktsepteeri kahe telekomi ühinemist, oleks see ühe maakleri sõnade kohaselt ?katastroof?.

Hetkel kuum