Ülo Toomsalu • 16. juuli 2002 kell 8:05

EPL: Reformierakond võtab sotsiaalministeeriumis kantslerikoha

Reformierakond pakub sotsiaalministeeriumi kantsleri kohale Võru haigla juhti Arvi Vaske.

Vask kaotas haigekassa juhatuse esimehe kohale konkureerides Keskerakonna soosikule Hannes Danilovile. Anonüümsust palunud haigekassa nõukogu liikme sõnul on selline asjade käik väga tõenäoline, kirjutab Eesti Päevaleht.

?Reformierakonnale on antud lubadus täita kantsleri koht. Ei välista, et selleks võib saada Arvi Vask,? sõnas allikas, lisades, et Reformierakond surus oma partei liiget Vaske haigekassa juhi kohale väga tugevasti.

Arvi Vask oli aastatel 1996? 1998 sotsiaalministeeriumis tervishoiu osakonna juhataja, seejärel asekantsler ning üks perearstisüsteemi käivitajaist.

Riigikogu sotsiaalkomisjoni reformierakondlasest esimees ning haigekassa nõukogu liige Toomas Vilosius meenutas, et Vask on küll ministeeriumis töötanud, kuid ta pole tema kandideerimisest kuulnud. ?See on ikka valitsuse otsus ning eelkõige sotsiaalministeeriumi probleem,? nentis ta. Vilosius ei soostunud seostama ka kantsleri kohta otseselt Reformierakonna valikuvõimalusega.

Eesti Päevalehe andmetel võib kantsleri kohal kõne alla tulla ka Haapsalu linnapea Urmas Sukles (Reformierakond), kes eitas kantsleri kohale kandideerimist. ?Kui neid jutte räägiti, pidi päiksepaiste Eestis ikka väga tugev olema,? ütles Sukles ning teatas, et on planeerinud lähiaastatel veel Haapsalu linnapea olla.

Kantslerikandidaatidena on läbi käinud ka sotsiaalministeeriumi sotsiaalala asekantsleri Riho Rahuoja ning tööala asekantsleri Piret Lillevälja nimi.

Hetkel kuum