Inno Tähismaa • 16. juuli 2002 kell 8:32

Õun, kapsas ja porgand saavad olulise tähtsusega aiandustoodeteks

Valitsus kiitis tänasel istungil heaks määruse eelnõu, millega saavad olulise tähtsusega aiandustoodeteks õun, kapsas ja porgand.

Seletuskirja kohaselt tehakse eelnõus tehakse ettepanek kehtestada olulise tähtsusega aiandustoodete nimekiri, mille kehtestamine on vajalik enne Euroopa Liiduga liitumist rakendada ühtse põllumajanduspoliitika meetmeid värske puu- ja köögiviljaturu korrastamiseks, et säilitada aiandustootja tegevuse tasuvus ja aiandustoote stabiilne hind.

Eelnõu eesmärk on aiandustoodete nimekirja kuuluvatele värsketele puu- ja köögiviljadele rakendada kvaliteedinõuete kohaldamise piiramist, rangemate kvaliteedinõuete kehtestamist või müügilt kõrvaldamist.

Hetkel kuum