Kadi Heinsalu • 26. juuli 2002 kell 13:13

Äripäeva Kirjastuse ASi poolaasta kasum on 7,8 mln krooni

Äripäeva Kirjastuse tänavuse aasta esimese kuue kuu kasum küündis 58,9 mln kroonise käibe juures 7,8 mln kroonini.

Kirjastuse finantsjuhi Toomas Truuvergi sõnul oli esimese poolaasta käive möödunud aastal 54,8 mln krooni ja kasum 11,2 mln krooni. Käive on aastatagusega võrreldes 7,5% kerkinud, kasum 3,4 mln krooni võrra kahanenud.

Äripäeva Kirjastuse tulemust on 2002. aastal kõige enam mõjutanud madalseis reklaamiturul ? võrreldes eelmise aasta sama perioodiga on reklaamikäive kahanenud enam kui 10%. Head meelt teeb Truuvergi sõnul tellijate arvu pidev kasv ? juuni lõpus oli Äripäeval 17 200 tellijat, edestades sellega aastavahetuse seisu ca 4%.

Kirjastuse kogukasumist andis ajaleht Äripäev 3 mln krooni (mullu samal perioodil 6,3 mln kr), venekeelse majanduslehe Delovõje Vedomosti kasum 0,6 mln kr (0,4 mln kr), Äripäeva Käsiraamatute kasum 2,1 mln kr (1,1 mln kr), Seminaride kahjum 0,4 mln kr (mullu 2,3 mln kr).

Juunis oli seminaride grupi kahjum 1,37 mln krooni, millest umbes miljoni krooni tuli USA endise presidendi Bill Clintoni ärikonverentsi korraldamisest.

Hetkel kuum