Viktoria Korpan • 30. juuli 2002 kell 12:00

Tallinna Külmhoone ehitab logistikakeskuse

Tallinna Külmhoone paneb homme Tallinnas nurgakivi oma uuele logistikakeskusele

Baltikumi suurima jäätisetootja, Eestit, Lätit ja Leedut ühendava kaubamärgi Premia nime all tegutsev AS Tallinna Külmhoone paneb neljapäeval, 1. augustil kell 16.00 Tallinnas nurgakivi oma uuele logistikakeskusele, teatas ettevõte.

Logistikakeskuse, mis avatakse 2003. aasta algul, üldpind on 4630 ruutmeetrit. Sellesse kuulub 2865 ruutmeetrit külmlao pinda ja 620 ruutmeetrit kontoripinda. Lisaks on logistikakeskuses 1145 ruutmeetril abiruume. Hoone maht saab olema 451000 kuupmeetrit. Hoone ehitatakse nii, et tulevikus saaks olemasolevale liita veel 2100 ruutmeetrit laopinda juurde.

Rajatava ehitise külmutusseadmete kasulik külmatootlikus saab olema 550 kW.

?Meie Peterburi teel külmhoone vanal territooriumil valminud jäätisetööstus on igati kaasaegsetele tingimustele vastav. Paraku on seni ajale jalgu jäänud meie laomajandus, mistõttu klientide heaolu huvides otsustasime rajada ka igati kaasaegse logistikakeskuse? selgitas AS Tallinna Külmhoone juhatuse esimees Hans Berglund.

?Rajatis sisaldab ümmarguselt 105 tonni metallkarkassi ja 950 kuupmeetrit raudbetoonvalu. Ehituse tarvis kasutatakse 440 raudbetoonvaia, 3850 ruutmeetrit raudbetoonpaneele ning 7000 ruutmeetrit ?sandwich?-tüüpi fassaadi- ja sisepaneele,? iseloomustab objekti ehitaja poolne projektijuht Erik Lillepalu. Uue logistikakeskuse ehitab AS FKSM.

Hetkel kuum