Ülar Lauk • 31. juuli 2002 kell 11:40

Moodustati Worldcomi võlausaldajate komitee

Esmaspäeval moodustati pankrotistunud telekommunikatsioonihiiu Worldcom võlausaldajate komitee, kirjutas k2kapital.

Komitee koosseisu määras riiklik hooldaja Carolin Schwartz, kes USA justiitsministeeriumi poolt jälgib Worldcomi pankrotiprotseduuri. 51-st kompaniist, mille esindajad soovisid saada komitee liikmeks, valis Schwartz välja 15.

Kreeditoride komitee hakkab pidama läbirääkimisi Worldcomiga viimase pankrotiseisundist väljaviimise tingimuste üle. Need tingimused peavad määrama, missugune osa Worldcomi võlgadest kustutatakse võlakohustuste vahetamise teel kompanii aktsiate vastu ja kui palju aktsiaid saavad võlausaldajad vahetuseks.

Võlausaldajate komitee koosseisu valiti järgmised kompaniid: Electronic Data Systems, SunTrust Banks, Wilmington Trust Corp, Metropolitan Life Insurance, Deutsche Bank, AOL Time Warner, Metropolitan West Asset Management LLC, Cerberus Capital Management LP, Blue River LLC, ESL Investments, GSC Partners, Law Debenture Corporate Services, ABN Amro Bank, New York Life Investment Management LLC ja Elliot Management Corp.

Pankrotistunud kompanii aktsiate omanikud ei kuulu kreeditoride hulka. Seaduse järgi rahuldatakse nende materiaalsed pretensioonid viimases järjekorras.

Pankrotistumise korral on USA pankrotiseaduse järgi võimalikud 2 lahendust - kompanii reorganiseerimine või selle likvideerimine juhul kui võlausaldajad ja kompanii ei suuda kokku leppida reorganiseerimise tingimustes.

Likvideerimise korral võivad aktsiate omanikud loota mingi rahasumma saamisele vaid siis, kui kompanii aktivate turuhind ületab võlgade summa.

Reorganiseerimise korral võivad aktsiate omanikud saada vaid mõninga osa reorganiseeritud kompanii aktsiakapitalist, kuid see osa on väga väike, sest lõviosa läheb võlausaldajatele.

<#k2kapital=http://www.k2kapital.com/news/1028030104.html>

Hetkel kuum