Ülo Toomsalu • 12. august 2002 kell 6:06

PM: Ohutu sõidu koolitus alandab kindlustusmaksu

Kindlustusseltsid tunnustavad veebruaris tööd alustanud ohutu sõidu kooli õppekvaliteeti.

Nii pakub Salva kindlustus koolitustunnistuse ette näidanud juhile seitsmeprotsendilist soodustust sõiduki kaskokindlustuse maksest ning alandab ka autoomaniku omavastutuse suurust 50 protsendi võrra. Samuti ei rakenda Salva kindlustus kõrgema ohu allika valdajale ette nähtud lisakoefitsienti operatiivautode puhul, mille juht on läbinud alarmsõidukursuse, kirjutab Postimees.

Ergo kindlustus alandab ohutut sõitu õppinud juhil kaskokindlustuse makset koguni viiendiku võrra.

Ohutu sõidu koolitust jagava OÜ Autosõit instruktor Indrek Madar ütles Postimehele, et kindlustusfirmad mõistavad, et ohutult sõitmise propageerimine ja vastav täiendkoolitus nii alarmsõidukite juhtidele kui argisõitjaile vähendab õnnetusi ja ühtlasi ka avariidega kaasnevat kahju, mis tuleb välja maksta kindlustusseltsidel.

OÜ Autosõit kirjutab augustis oma kursuste edukatele läbijatele soodustusi lubava lepingu alla ka Sampo kindlustusega, läbirääkimised sarnaste soodustuste üle käivad Seesami kindlustusega ja Sampo liisinguga. Viimane on lubanud mõelda nii autode liisinguprotsendi kui ka esmase sissemakse vähendamise üle.

Hetkel kuum