12. august 2002 kell 10:03

Politsei sisekontroll tabas altkäemaksu välja pressinud politseiniku

Politseiameti sisekontroll pidas kinni Pärnu patrullpolitseiniku, keda kahtlustatakse kiirust ületanud autojuhilt altkäemaksu väljapressimises.

1. augustil kella 02 ajal pidas Pärnu PP patrull Tallinna-Pärnu-Ikla maanteel Häädemeeste lähedal kinni sõiduauto BMW 320, mis ületas lubatud sõidukiirust.

Politseinik leppis autojuhiga kokku, et viimane ostab end 5000-kroonise altkäemaksu vastu karistusest vabaks. Kuna juhil sarnast raha hetkel kaasas polnud, lepiti kokkusaamine hilisemaks.

Politseiameti politseikontrolli talituse töötajad pidasid seoses selle sündmusega operatiivtöö tulemusena 3. augustil 1.30 paiku (öösel) Tallinnas Mustamäe tee 90A asuva hamburgerirestorani juures kinni mais kinnipidamiskohast vabanenud Ülar"i (s. 1972), kes ilmselt pidi vahendama antud altkäemaksu politseiametnikele. Samal ööl peeti kahtlustatavana 48 tunniks kinni ka Pärnu PP patrulli- ja liiklusjärelevalvetalituse politseiinspektor Kalvi (s. 1968), keda kahtlustatakse altkäemaksu väljapressimise katses. Lähiajal on kavas esitatada hetkel allkirja vastu vabaduses viibivale mehele esialgne süüdistus.

Hetkel kuum