Ülo Toomsalu • 12. august 2002 kell 6:10

SLÕL: Tallinna Merekeskuses leiti jälle uus piraatplaadipeidik

Politsei avastas paari nädala jooksul juba teist korda Tallinna Merekeskuses piraatplaadilao.

Seekord kasutati kõrvalist trepialust ruumi, kuhu oli peidetud 757 arvatavat võltslaserplaati ja 89 videokassetti, kirjutab SL Õhtuleht.

Eelmine kord juuli lõpus leiti osavalt ehitatud peidikust 4000 arvatavat piraatplaati ja ligi 700 võltsvideokassetti. Keskkriminaalpolitsei majanduskuritegude osakonna ülemkomissar Indrek Tibar kinnitas toona, et sellest müüri taha ehitatud ruumist varustati kõiki keskuse müügikioskeid. Tollal ära võetud piraatplaadid on veel ekspertiisis. Ka reedel trepialusest ruumist kätte saadud plaadid on uurimisel.

Ühtegi inimest seekord ei arreteeritud, kinnitas SL Õhtulehele politseiameti pressiesindaja.

Merekeskuses on politsei hirmus müüdud piraatplaate väga ettevaatlikult ja püütud neid pakkuda ainult välismaistele ostjatele. Müüjail on olnud vaid kiirköitjad heliplaatide piltidega - sageli on seal näha ka selliste heliplaatide ümbriseid, mida teadaolevalt ükski heliplaadivabrik pole valmistanud. Müüjale toovad kauba kätte dressides mehed.

Kauplejate salatsemine on mõnevõrra raskendanud politsei tegevust.

Hetkel kuum