13. august 2002 kell 12:58

Börsiülevaade: Kaubamaja ja Rakvere LK tõusid tulemuste toel

Viimasel kahel päeval teise kvartali majandustulemused avaldanud Tallinna Kaubamaja ja Rakvere LK võeti investorite poolt hästi vastu.

Vaatamata pingelisele olukorrale jaekaubandusturul, Tallinna Kaubamaja ees toimuvatele ehitustöödele ja kliendikaardi programmi muutusele, mis tugevat kriitikat pälvis, on Tallinna Kaubamaja kontsern suutnud teises kvartalis oma käivet ja kasumlikkust tõsta.

Esimesel poolaastal ligi 9 protsenti käibekasvu ja 23,3 mln kroonist (3,43 krooni aktsia kohta) kasumit teeninud kaubanduskontserni väärtpaberi ostunoteering tõusis täna esimest korda viimase kahe kuu jooksul pealpoole poolesaja krooni joont.

Aktsia sulgus ligi 300 000 krooni suuruse käibe najal 50,54 kroonil (3,23 eurol) ehk 2,2 protsenti kõrgemale kui päeva varem.

Kui eile ei tehtud oma majandustulemused avaldanud Rakvere Lihakombinaadi aktsiatega tehinguid ega liigutatud ka hinnanoteeringuid, siis täna sai viga parandatud.

Baltikumi suhtes ambitsioonikate plaanidega lihatootja- ja töötleja väärtpaberi ostunoteering kerkis päevaga 4 protsendi võrra, 12,36 kroonini (0,79 euroni). Samal tasemel sulgus täna ka ettevõtte aktsia, korrates sellega väärtpaberi viimase nelja aasta kõrgeimat sulgemishinda. Tõusu registreeriti päevaga 2,6 protsenti.

Hetkel kuum