13. august 2002 kell 8:02

Börsiülevaade: Tallinna Kaubamajalt head tulemused

Täna võib Tallinna börsil veidi tähelepanu enda kanda Tallinna Kaubamaja, mis suutis teises kvartalis oma efektiivsust tõsta.

Vaatamata pingelisele olukorrale jaekaubandusturul, Tallinna Kaubamaja ees toimuvatele ehitustöödele ja kliendikaardi programmi muutusele suutis Tallinna Kaubamaja kontsern selle aasta teises kvartalis oma tulemusi parandada.

Käive kasvas möödunud aasta sama ajaga 5 protsenti ning kasum hüppas 10,3 mln kroonilt 14,5 mln kroonini. Terve esimese poolaasta jooksul teenis ettevõtte 23,3 mln krooni kasumit ehk 3,43 krooni aktsia kohta.

Mõnevõrra aitas käibenumbri tõusule kaasa ka see, et selle aasta teises kvartalis avati Pärnus ja Merimetsas uued selverid, mis möödunud aasta veel kontsernile käivet ei andnud.

Seetõttu võib kaubanduskontserni aktsia eilselt 49,44 krooniselt (3,16 euroselt) sulgemishinnalt täna veidi kosuda võib.

Eile oma kvartalitulemused avaldanud Rakvere Lihakombinaadi aktsia oli esmaspäeval täielikult välja surnud.

Tallinna börsi andmeil 1.augusti seisuga 311 aktsionärile kuuluva ettevõtte aktsia hind kui ka väärtpaberi hinnanoteeringud püsisid terve päeva raudselt liikumatuna. Aktsia sulgus sarnaselt reedega 12,05 kroonil (0,77 eurol).

Ehkki lihatootja grupi poolaasta kasum kukkus 37 mln kroonilt 28 mln kroonini peaks ettevõtte viiendiku võrra kasvanud käive kui ka turuosa suurenemine kõikidel Balti turgudel toetama aktsiat ka lähitulevikus vähemalt praeguse hinnatasemete juures.

Hetkel kuum