Kadi Heinsalu • 15. august 2002 kell 9:39

Kutsehaigusi registreeritakse varasemast vähem

Tänavuse aasta esimesel poolel diagnoositi 75 esmast kutsehaigust 69 inimesel. Kutsehaigetest vähem kui kolmandik (22) olid naised.

Võrreldes varasemate aastate esimeste pooltega on tänavu kutsehaiguste diagnoosimine vähenenud kordades: mullu tuvastati 162 ja ülemullu 205 kutsehaigestumist. 2000. aasta esimese poolega võrreldes on kutsehaiguste arv vähenenud kõige enam Pärnumaal (üle 6 korra), Põlvamaal (üle 4 korra), Viljandimaal (4 korda) ning Tallinnas ja Harjumaal (üle 3 korra).

Kutsehaigused registreeriti Sihtasutuse Põhja-Eesti Regionaalhaigla Töötervishoiu Keskuse poolt. Kõige rohkem kutsehaigusi diagnoositi Jõgevamaal (23 juhtu), Põlvamaal (13) ja Võrumaal (10), ainult üks kutsehaigus Ida-Virumaal, Lääne-Virumaal, Valgamaal ja Saaremaal, teatas tööinspektsioon.

Kutsehaigustest on kõige enam tuvastatud vibratsioonitõbe (30 juhtu), ja ülekoormushaigust (29 juhtu), samuti vaegkuulmist (10 juhtu). Täpselt sama pingerida on olnud ka varasematel aastatel.

Kõige rohkem on kutsehaigete seas traktoriste (25), põllutöölisi ja loomakasvatajaid (11) ning auto- ja bussijuhte (10). Sama kutsealajärjestus on olnud ka varasemate aastate esimesel poolel.

Hetkel kuum