19. august 2002 kell 7:56

Börsiülevaade: Kas välisklientide huvi Hansapanga vastu jätkub?

Reedel börsi tähelepanu keskmes olnud Hansapanga aktsia hinda tõstis välisinvestorite (peamiselt Nordea klientide) ostuhuvi.

Hansapanga aktsia <GR#EE.HP> tõusis 4,04 protsenti 189,48 kroonile (12,11 eurot).

Hansapanga aktsiale on võtmetähtusega see, kas välisinvestorite ostuhuvi aktsia vastu on säilinud.

Alanud nädala reedel avaldab oma teise kvartali ja poolaasta majandustulemused Hansapank. Enne reedet võib see tuua aktsiaturule ka Eesti investoreid. Reedest edasi mõjutab juba aktsia hinda see, kas ettevõte suudab näidata mullusest ja analüütikute ootustest paremaid tulemusi. Mullu teenis Hansapanga grupp esimesel poolaastal 914,1 mln krooni kasumit.

Kas ka teiste Eesti liideraktsiate vastu huvi tekib, on küsitav. Telekomi aktsia <GR#EE.ETL> tõusis reedel 1,68 protsenti 66,65 kroonile (4,26 eurot) väikese 0,7 mln kroonise käibe juures. Norma aktsia <GR#EE.NORMA> tõusis 1,96 protsenti 64,93 kroonile (4,15 eurot) samuti vähese 0,5 mln kroonise käibega.

Hetkel kuum