19. august 2002 kell 16:03

Hansapangal rohkem kui 2860 0%-lise omafinantseeringuga eluasemelaenu kliendi

Hansapank on andnud 0%-lise omafinantseeringuga välja üle 2860 eluasemelaenu.

Hansapanga laenuspetsialist Kersti Arro teatas, et 10%-lise omafinantseeringuga on antud peamiselt noore pere ja noore oma kodu laene. Juulikuu lõpu seisuga oli Hansapank väljastanud 2860 10%-lise omafinantseeringuga laenu. ?0%-lise omafinantseeringuga ehk lisatagatisega laenude kohta ei saa hetkel täpset vastust anda, kuid neid on kindlasti rohkem,? ütles Arro.

Küsitava omafinantseeringu puhul lähtub Hansapank eelkõige kliendist ja laenu tagatisvarast. Olulisem kui ettevõte, kus laenutaotleja töötab, on tema korrektne krediidiajalugu ja tagatisvara seisukord. Omafinantseeringu osas saab soodustusi kuni kolme aasta vanuse tagatisvara puhul. Tagatisena tunnistab Hansapank nii ehitisi vallasvarana, kinnisvara kui käendusi.

Hetkel kuum