Virkko Lepassalu • 22. august 2002 kell 12:08

Kulka pearaamatupidaja: nõukogu ei saa minust aru

Kultuurkapitali nõukogu heidab pearaamatupidajale ette, et ta varem tegevdirektori Avo Viioli poolt esitamata jäetud dokumentidest ei teatanud.

'Ma ei saa aru, miks nõukogu ei saa minust aru,' küsis pearaamatupidaja Marika Silde.

Kultuurkapitali pearaamatupidaja sõnul vedas ta tegevdirektori Avo Viioliga pidevalt, aastaid vägikaigast, et viimane esitaks puuduolevad dokumendid. Pika venitamise peale oli Viiol alati neid ka esitanud. Seekord, nüüd augustis nõudis dokumente ka audiitor. 'Ma olen muudkui küsinud ja küsinud neid, (dokumente- toim),' rääkis Silde.

Nõukogu arvates pidanuks pearaamatupidaja kohe, kui Viiol dokumente enam ei esitanud ning audiitor neid nõudis, sellest nõukogule ette kandma. Pearaamatupidaja sõnul aga puudus tal siis veel alus oma ülemuse peale kultuuriministrile Signe Kivile kaebama minna.

Samas käis Viioliga augustis puuduolevate rahandusdokumentide asjus vestlemas ka kultuuriministeeriumi kantsler Margus Allikmaa. Viiol pidanuks esitamata jäänud paberite asjus nõukogule järgmisel koosolekul ka aru andma, ent vahepeal esines Viiol ise ülestunnistusega.

Viiol tunnistas pearaamatupidajale, et tal on umbes 6,5 mln kr puudujääki.

'Mina ütlesin, et minge tunnistage üles. Ta ei läinud, tegin siis ise Signe Kivile pöördumise,' rääkis Silde. 'Viiol andis oma ülestunnistuse ümbrikus mulle. Ma olin temaga 7 aastat koos töötanud, midagi sellist poleks küll uskunud.'

Pearaamatupidaja jätkamine või ametissejäämine otsustatakse ilmselt tänasel kultuurkapitali nõukogu koosolekul.

Hetkel kuum