Ülo Toomsalu • 28. august 2002 kell 6:45

PM: Troika pidajatel soodne rent

Raekoja platsil vene rahvusrestorani Troika pidavad ärimehed maksavad läbi nelja korruse ulatuvate ruumide eest linnale ruutmeetrilt 50 krooni kuus.

Raekoja plats 15 asuva maja andis linn üheksaks aastaks ja 11 kuuks aktsiaseltsile Savello rendile 18. oktoobril 1999. aastal ehk vaid pisut enne seda, kui toonase Keskerakonna ja Koonderakonna võimuliidu vahetas pärast valimisi välja Isamaaliidu, Reformierakonna ja Mõõdukate kolmikliit, kirjutab Postimees.

Maja keldrikorrus ja kolm maapealset korrust on erineva rendimääraga ning kogu 743,5ruutmeetrine pind on renditud keskmiselt hinnaga 50 krooni ruutmeetrilt.

Nii Savello kui ka maja alumisi korruseid allrendilepingu alusel kasutava Troika taga on samad ärimehed.

Tallinna linnapea Edgar Savisaar ründas läinud nädalal OÜ Kino Sõpruse rendilepingut, mille oli sõlminud eelmine linnavalitsus. Savisaare sõnul maksavad kinohoones allrendilepinguga olevad klubi Hollywood ja kasiino renti 22,50 krooni ruutmeetrilt, kuigi linn võiks küsida ka näiteks 300 krooni ruutmeetrilt.

Hetkel kuum