Spetsiaalsed tarvikud koduses baarikapis muudavad jookide käsitsemise mugavaks ning serveerimise elegantseks. Olümpia hotelli peabaarmen Helger Aava soovitab võimalusel eelistada metallmaterjalist esemeid.
...mille materjaliks võib olla nii metall kui ka klaas. Parim on kaanega suletav nõu ? nii säilib külm kauem. Jääkuubikud napsatakse nõust spetsiaalsete, otstest hambuliste tangidega. Vastavalt maitsele võib jääga jahutada kõiki alkohoolseid jooke alates viskist, rummist, viinast kuni likööri ning veinini välja.
...on vajalik abiline sellise joogi serveerimiseks, millesse jääd ei soovita. Sõel asetatakse ?eikeri suule, mis hoiab jahutavad kuubikud seguklaasis, spiraalne serv takistab omakorda jääkildude pudenemist joogi sekka.
...on eelkõige hädavajalik vahend kindlate alkoholiannuste mõõtmiseks. Mõõdikul on aga veel üks oluline lisaülesanne ? külma joogi serveerimisel ei anna mensuur edasi käesooja. Eraldi on müügil 2, 4, 8, ja 12 cl mõõdikuid.
...on mugav lõigata tsitruseliste kiulist tekstuuri. Viljalihaga maitsestatakse jooki ning koorest keeratud spiraaliga kaunistatakse klaasi. Sakiline tera teeb kauni lõike, noa otsas asetsev harukahvel abistab lõigatu paigutamisel klaasi.
...koosneb sõelast, seguklaasist ning korgist. ?eigitakse koos jääga, seega täidab nõu edukalt jahutamise otstarvet. Eelkõige on ?eiker aga asendamatu abiline jookide vahustamiseks. ?eikida võib kõiki alkohoolseid jooke, kuid harilikult vahustatakse kokteile. Raputamist ei kannata joogid, mis sisaldavad gaasi.
...kuhu kuuluvad jäätangid, baarilusikas, sõel, puuviljanuga ja mensuur.
...eripäraks on pikk vars, mis hoiab näppe joogi sisse sattumast. Baarilusika abil libistatakse üksteise peale ka efektsed eri värvi kokteilikihid.
Autor: Kersti Gorstov
Seotud lood

11% intressimäär ja kord kvartalis väljamakse: võlakirju saab märkida kuni 22. maini