30. august 2002 kell 6:23

Eesti majanduskasvu veavad investeeringud

Eesti majanduskasvu veavad sel aastal nii era- kui ka avaliku sektori investeeringud, teatas Hansabank Markets.

Aktiivne investeerimistegevus tähendab aga ka ulatusliku investeerimiskaupade impordiga kaasnevat jooksevkonto puudujäägi kasvu.

Elektroonikatööstuse nõrkusest tulenev kaubaekspordi vähenemine I poolaastal asendub positiivsete arengutega II poolaastal. 2003. aastal jäävad ekspordi kasvu endiselt vedama Euroopa Liidu tasapisi kosuv nõudlus, Venemaa transiit ning muude teenuste eksport.

Kui sel aastal jääb majapidamiste tarbimiskasv tagasihoidlikuks, siis tuleval aastal prognoosib Hansabank Markets selles osas suureneva hõive ning kasvavate palkade tõttu mõneti paremaid arenguid. Samas peaks peale valimisi kahanema valitsuse soov oma kulutusi ulatuslikult kasvatada.

nflatsioon jääb 2002. aastal nõudluse nõrkuse tõttu tagasihoidlikuks, kuid järgnevatel aastatel on oodata eelkõige tarbija- ja teenuste hindade osas olulist tugevnemist.

Hetkel kuum