Raimo Ülavere • 2. september 2002 kell 14:45

Kadi Pärnits: palgatöötaja maksukoormus peab vähenema

Ametiühingute Keskliidu esimees Kadi Pärnits soovib maksuvaba tulu määra tõstmist, et vähendada palgatöötaja maksukoormust.

Homses Äripäevas avaldatavas kommentaaris kinnitab Pärnits, et Eesti töötaja tulumaksukoormus on pea samal tasemel Soome ja Belgiaga. Samas on Eestist tagapool Saksamaa ja USA, Suurbritannia. Kaks-kolm korda madalam on tulumaksu reaalkoormus näiteks Prantsusmaal, Hollandis, Ungaris, Poolas, Tshehhis.

Kuna kohustusliku kogumispensioni ja töötuskindlustuse rakendamine vähendavad töötajate sissetulekut palgast, siis peaks riik jätkuvalt kergendama tulumaksukoormust, tehes seda maksuvaba tulu määra tõstmise kaudu, kirjutab Pärnits. Ametiühingute Keskliit taotleb maksuvaba tulu määra suurendamist järgmisest aastast 1400 kroonini.

Hetkel kuum