3. september 2002 kell 7:39

Börsikommentaar: kas börs jälgib SKTd või elab oma elu?

Teise kvartali majanduskasv oli statistikaameti andmetel 6,5 protsenti, mis ületas analüütikute ootusi 2,5 kuni 3,5 protsendipunkti võrra.

Kõige optimistlikum kasvuprognoos oli Ühispangal (4%), kõige pessimistlikum aga Hansapangal (2,8-2,9%).

Oleks huvitav näha, kuidas reageerib positiivsele uudisele börs. Seni on viimastel aastatel olnud tendents, et olgu makromajanduslikud näitajad niisugused või naasugused, börs elab oma elu ja aktsiate hinnad nendest näitajatest ei sõltu.

Ühest küljest on see mõistetav. Börsiettevõtete osatähtsus Eesti majandusele on suhteliselt väike. Samas tegutsevad need ettevõtted selles samas keskkonnas ning nende majandustulemused sõltuvad üldisest majanduskeskkonnast.

Hetkel kuum