Ülo Toomsalu • 3. september 2002 kell 6:26

PM: Pealinnas müüs kaks kioskit soovijale õlut

Kaks pealinna kioskit vilistas üleeile kehtima hakanud 'kuivale seadusele' ja müüs otse letilt Tallinna kaubandusjärelevalvuritele õlut.

Ehkki seaduse järgi võinuks õllemüügiga vahele jäänud Lasnamäe ja Kesklinna kioskite omanikfirmadele kohe määrata kuni 50 000kroonise trahvi, otsustas pealinna ettevõtlusameti kaubanduspoliitika teenistus anda müüjatele teise võimaluse, kirjutab Postimees.

?Nad pääsesid trahvist vaid tänu sellele, et jäid vahele teisel seaduse kehtimise päeval,? selgitas kaubanduspoliitika teenistuse direktor Eero Kosk eile Postimehele. Nii kergele pääsemisele pole aga mõtet loota teistel müügikioskitel, kust kaubandusjärelvalvajad peaksid avastama õlle, siidri või longeroga kauplemise.

Eile õhtuks jõudsid kaubandusteenistuse järelevalveosakonna kuus töötajat üle kontrollida 100 pealinna eri nurkades asuvat müügikioskit. Nädala lõpuks on neil plaan külastada kõiki veel 31. augustil lahja alkoholi müügiluba omanud 399 putkat.

?Kuid ega sellega meie reidid veel lõpe, jätkame kontrollostudega kioskite tegevuse jälgimist ka edaspidi,? lubas Kosk. Just kontrollostudega, kus inspektorid jätsid endast kioskööridele lihtsa õlust januse inimese mulje, võeti vahele esimesed kaks müügiputkat, kus õllepudelid olid täiesti avalikult letis müügil.

Lisaks neile avastasid inspektorid kahest Mustamäe müügiputka tagaruumidest õllekastid, ehkki peale kauplemise keelab alkoholiseadus 1. septembrist kioskites mis tahes alkoholi hoidmise ja ladustamise. Seejuures ei tohi putkas olla isegi müüja enda tarbeks mõeldud siidripudelit.

Hetkel kuum