Heidit Kaio • 3. september 2002 kell 13:04

Toomas Annus: käesoleva aasta majanduskasvu mõju näeb ehituses tuleval aastal

Merko Ehituse nõukogu esimehe Toomas Annuse ütlust mööda tunneb ehitus käesoleva aasta eduka majandusaasta mõju alles tuleval aastal.

'Ehitust ei mõjuta kvartaalsed nihked SKPs,' ütles Annus. Tema sõnul järgib ehituse aktiivsus majanduse tõuse ja languseid aastase nihkega. 'Kui majanduses on raske aasta, siis tunneb ehitus seda aasta pärast. Sama on tõusuga,' ütles Annus.

Teedeehituse kasv ja langus järgivad igaaastaselt suve ja talve vaheldumist ning ka kohalike omavalitsuste valimiste kolme aastast tsüklit.

Toomas Annuse ütlust mööda ehitavad kohalikud omavalitsused valimistele järgneval aastal kolmandiku valimiste aasta mahust. 'Teisel aastal on teedeehituse maht kaks kolmandikku ja kolmandal ehk valimiste aastal kolm kolmandikku,' ütles Annus.

Hetkel kuum