Viktoria Korpan • 4. september 2002 kell 11:37

Prokuratuuri korterites elavad endised töötajad ei maksa renditasu

Riigikontroll tuvastas, et prokuratuuri ametikorterites elavad prokuratuuri endised töötajad renditasu maksmata, mis on vastuolus seadusega.

Prokuratuuri raamatupidamises oli 31.12. 2001 seisuga kajastatud 37 korterit soetamismaksumusega ligi 6,3 miljonit krooni. Korterid on antud töötajatele ametikorterina kasutada. Renti korterite kasutamise eest Prokuratuur ei nõua, elanikud maksavad vaid kommunaalmakseid.

Kuues ametikorteris elavad seisuga 31.12.2001 inimesed, kelle töösuhe Prokuratuuriga on lõppenud. Nii nende inimestega sõlmitud üürilepingud kui ta elamuseadus sätestavad, et tööandja eluruumi üürileping lõpeb töösuhte lõppemisega. Kuna kaks inimest olid enne töösuhte lõpetamist Prokuratuuris töötanud üle 10 aasta ja nelja ülejäänud inimese töösuhe lõppes koondamisega, ei olnud vastavalt elamuseadusele neid inimesi võimalik korteritest välja tõsta, andmata vastu samaväärset elamispinda.

Korterite kasutamise eest tasu mitte nõudmine on vastuolus riigivara seadusega, jättes tehingute riigi varaga suurendamata kasu, mida riik võiks saada, leiab Riigikontrolli peakontrolör Kaie Korniol.

Hetkel kuum