Ülo Toomsalu • 5. september 2002 kell 6:45

PM: Rahvaliit ootab Tallinna volikogus kaheksat kohta

Eile pealinnas valimisnimekirja avalikustanud Rahvaliit loodab esimees Villu Reiljani sõnul Tallinnas saada 63liikmelises volikogus 6-8 kohta.

?Tallinn on pealinn, pealinnas pole me veel sellisel tasemel jõudu katsunud,? ütles Reiljan. ?Me ei lähe välja valija petmisele - meil hakkavad kõik volikogus tööle, ei ole peibutusparte ega -hanesid.?

Rahvaliidu Tallinna valimisnimekirjas on kokku 213 nime, sealhulgas kaks parlamendisaadikut, Vahur Glaase ja Elmar Truu, kirjutas Postimees.

Erakond esitleb oma linnapeakandidaatidena kolme meest - Tallinna Tehnikaülikooli regionaalpoliitika õppetooli juhatajat Sulev Mäeltsemeest, Eesti Hasartmängude Korraldajate Liidu direktorit Tõnis Rüütlit ja ettevõtjat, endist Olümpia Purjespordikeskuse direktorit Raimo Kägu.

Reiljani kinnitusel ei vali Rahvaliit enne kohalikke valimisi Tallinnas välja üht konkreetset linnapeakandidaati.

Ka volikogu esimehe kohale tahab Rahvaliit korraga kolme poliitikut - need on erakonna Tallinna piirkonna juht, kunagine Tallinna omandireformiameti juht Vladimir Viies, rahvusooperi Estonia peadirektor Paul Himma ja Tallinna linnavalitsuse tervishoiuosakonna juhataja Ene Tomberg.

Rahvaliidu kohalike valimiste eelarve on Villu Reiljani sõnul umbes 3,5 miljonit krooni, millest 2,5 miljonit kulub Tallinna kampaaniale. 'Tallinn on üks kallis ja rahamaias linn,' tähendas ta sellise kulude vahekorra kommentaariks.

Suure osa Rahvaliidu Tallinna valimisnimekirjast moodustavad erakonnavälised kandidaadid. Näiteks kandideerivad nende nimekirjas Kristliku Rahvapartei ja Eesti Iseseisvuspartei liikmed.

?Ega meie ei lähe parteitööle, me läheme linnarahva asja ajama,? märkis Reiljan selle kohta.

Kaks Rahvaliidu esinumbritest Tallinna linnaosades on ka vene poliitikud.

Hetkel kuum