Virkko Lepassalu • 5. september 2002 kell 6:35

Tallinn-Tartu maanteed remonditakse veel kolm kuud

Pingelistele ajagraafikutele vaatamata tahetakse tööd 31. oktoobriks Tallinn-Tartu mnt remondil suures osas lõpetada, kirjutas ajaleht Vooremaa.

Remontijad on Jõgeva maakonda Pikknurme, Sulustverre ja Adaverre püstitanud ajutised asfalditehased. Mõni neist levitas eelmisel nädalal tossu, kuid Jõgevamaa Keskkonnateenistus on firmadele load välja andnud ja ei näinud siin probleeme.

Tallinn-Tartu maantee Jõgevamaad läbivat teelõiku renoveerib Harju maakonna piirist kuni Põltsamaa ristini ühe alltöövõtjana AS Ratex. AS Vooremaa Teed korrastab antud teelõiguga piirnevat maaala, langetab metsa, raiub võsa ja juurib kände. Samuti osalevad nad piirkonda jääva kahe autoparkla ehitusel.

Eesti keskpunkti jääva parkla mulle (muldkeha) on valmis ja praegu paigaldatakse aluskihti. Mäo ja Põltsamaa vahelise lõigu peatöövõtjana tegutseb Soome firma Skanska Tekra OÜ ja tööde lepinguline maksumus on 70,3 miljonit krooni.

Hetkel kuum