Tõnis Arnover • 9. september 2002 kell 11:04

Austrias on pärast asekantsleri tagasiastumist valitsuskriis

Austria on pärast Vabadusparteisse kuuluva asekantsleri ja rahandusministri tagasiastumist valitsuskriisis.

Kriisi põhjustajaks on kurikuulus Jörg Haider, kes oli selle vastu, et koalitsioonivalitsus, kuhu kuulub ka Vabaduspartei ja mis oli kokku leppinud maksude vähendamises alates tulevast aastast, lükkas tulvakahjude tõttu maksureformi edasi.

Lahkarvamuste tõttu asus Vabaduspartei esimees Susanne Riess-Passer tagasi asekantsleri kohalt, Karl-Heinz Grasser rahandusministri ning Peter Westenthaler Vabaduspartei parlamendifraktsiooni esimehe kohalt.

Austria president Thomas Klestil on alustanud erakondadega konsultatsioone, et lahendada valitsuskriis. President loodab erakorralised valimised ära hoida. Korralised valimised on ette nähtud aasta pärast.

Hetkel kuum