13. september 2002 kell 14:32

ESEA: Maksud näitavad Eestis kasvutendentsi

Niigi suur maksukoormus võib Eestis lähiaastatel veelgi suureneda, kui avalik sektor ei soovi kulutuste kasvule piiri panna.

?Hiiliv maksukoormus on meie märksõna juba paar aastat,? ütles Eesti suurettevõtjate assotsiatsiooni (ESEA) tegevdirektor Jaak Saarniit. ?Kes ütleb, et järgmisel valitsuse istungil ei tule juba järgmine maks?? kommenteeris ta äsjast autode erisoodustusmaksu tõstmist.

Saarniidu sõnul tuleb poliitikutel varem või hiljem mõista, et enamus riigi vara on juba müüdud ning kasvavas tempos raha tarbida pole võimalik. ?Nüüd tuleb hakata pead oma kaela peal kandma ja piirduda sellega, mis juba kehtestatud maksudest laekub.?

Saarniit ütles, et avaliku sektori laristamine annab eratarbijatele väga negatiivset eeskuju.

Hetkel kuum