Ülo Toomsalu • 13. september 2002 kell 7:01

PM: Tihedaim valimiskonkurss tuleb Tallinnas

Pealinnas pürib ühele linnavolikogu toolile 20,51 tahtjat, mis ületab kaugelt kõigi teiste omavalitsuste konkursisõela.

Tallinna valitsemise juurde tahab 20. oktoobri valimistel pääseda kokku 1292 kandidaati. Neist lõviosa teeb seda kümne erakonna kaudu - Tallinna volikogusse pürgivad parteidest Keskerakond, Reformierakond, Isamaaliit, Mõõdukad, Res Publica, Rahvaliit, Ühendatud Rahvapartei nime alla koondunud vene poliitikute ühisnimekiri, Pensionäride Erakond, Vene Balti Erakond ja Vene Ühtsuspartei, kirjutab Postimees.

Ainsa valimisliidu nimi on Sotsiaalne ja Demokraatlik Tallinn, lisaks kuus üksiküritajat.

Tiheduselt järgmine konkurss on Rakvere linnas - 13,1 pürgijat kohale, ning Harjumaal Kose vallas - 11,41 tahtjat kohale.

Viimases pürib volikokku näiteks kunagine Keskerakonna pressiesindaja ja veel varasem Riigikogu aseesimehe Arnold Rüütli nõunik Maarahva Erakonnas Jakko Väli, kes kandideerib parteituna Res Publica nimekirjas.

Kõigist eelmistest lihtsamini saab Tartu linnavolikogusse, kuhu konkurss on 10,08. Harjumaal Paldiski linnas on täpselt kümme tahtjat kohale.

Kui kõrvale jätta alles uusi kandidaate otsiv Püssi linn, saab vähima vaevaga 20. oktoobril volikogusse Pärnumaal Tootsi vallas - seitsmele kohale on kaheksa tahtjat. See teeb konkursiks 1,14. Tamsalu vallas Lääne-Virumaal on 16 soovijat 13 kohale ja konkurss 1,23 ning Tartu maakonna Piirissaare vallas kümme pretendenti seitsmele kohale - konkurss 1,27.

Hetkel kuum