17. september 2002 kell 9:21

Tervisekaitseinspektorid hakkavad järgmisest nädalast suuremad trahve tegema

Järgmisest nädalast hakkavad tervisekaitse inspektorid tegema rikkujatele trahve uue karistusseadustiku alusel.

Seni pääsesid ettevõtjad vaid ettekirjutustega.

Tallinna tervisekaitsetalituse direktor Jaan Rüütmann ütles, et ettevõtjatel on tõepoolest septembri algusest praeguseni olnud nn rahuperiood, tervisekaitse pole määranud trahve uue karistusseadustiku alusel, vaid piirdunud ettekirjutustega.

'Möödunud nädalal saime vastavad blanketid, nüüd tuleb inspektoritele veel seadust õpetada ja järgmisel nädalal peaksid inspektorid välja minema,' ütles Rüütmann. 'Parem viivitada asjaga veidi, kui teha poolikult.'

Rüütmanni sõnul ei ole tervisekaitse eesmärk kedagi pankrotti ajada, kuigi näiteks enesekontrolli puudumise eest trahv 50 000 krooni võib väiksema ettevõtte tegevuse lõpetada küll. 'Kui rikutakse seadust esimest-teist korda, siis piirdume ettekirjutusega, kui aga on tegemist lihtsalt lohakusega, tuleb trahvida,' lisas ta.

Hetkel kuum