Ülo Toomsalu • 20. september 2002 kell 6:16

EPL: Hüvitusfondi endise juhi tüdruksõber kohtu ees

Tallinna linnakohtus jätkus eile protsess Hüvitusfondi eksjuhi Arle Möldri tüdruk-sõbra Annaliisa Vinnali üle.

Vinnalit süüdistatakse 5,4 miljoni krooni suuruse tulu varjamises. Vinnal ennast süüdi ei tunnista. Ta luges kohtus ette avalduse, milles väitis, et eeluurimisel on uurija olnud pahatahtlik ning tegelikke asjaolusid moonutanud, kirjutab Eesti Päevaleht.

Süüdistuse järgi tegi Vinnal 1997.-1998. aastal ligi viie miljoni krooni ulatuses tehinguid Möldrile kuulunud ja Bahamal registreeritud maksuvaba kompanii Brilliant Holdings rahaga, millest enamiku võttis pangast sularahas välja. Mitu korda tasus ta firma arvelt ka enda ja Möldri reisikulud.

Vinnal töötas Hüvitusfondis esmalt sekretärina, kuid edutati varsti finantsdivisjoni väärtpaberiametnikuks.

Hetkel kuum