Raimo Ülavere • 23. september 2002 kell 8:33

MicroLink varustab Läti haridusasutused arvutustehnikaga

MicroLink võitis Lätis kaks riigihankepakkumist kogumahus üle 28 miljoni krooni, teatas ettevõte.

Konkursid puudutasid Läti koolide ja teisi haridussüsteemi asutuste varustamist arvutustehnika ja IT-lahendustega.

Läti Ülikooli poolt väljakuulutatud esimese konkursi raames tarnib MicroLink 2100 arvutikomplekti ning üle 200 printeri. Esialgselt lähevad arvutid Läti 51 regionaalse hariduskeskuse kätte, kelle ülesandeks on tehnika laialijagamine koolidele ja haridusasutustele oma regioonis. MicroLink tagab 3 aasta jooksul ka kõigi arvutite kohapealse hoolduse kõigis koolides kogu Läti territooriumil. Arvutid on varustatud Microsoft Windows operatsioonisüsteemi, Microsoft Office kontoritarkvara ja antiviirustarkvaraga.

Teise konkursi raames tarnib MicroLink Läti Ülikoolile 4 serverit, 50 võrguterminali ja andmesalvestusseadmeid firmalt Sun Microsystems. Kogu tehnika tarnitakse ühe keskselt hallatava süsteemina, mis tänu oma tehnoloogiale võimaldab kokku hoida süsteemi administreerimis- ja hoolduskulusid. Uudse lahendusena on ligipääs ja kasutajate identifitseerimine arvutivõrgus Suni terminalide puhul kontrollitud turvaliste kiipkaartidega, mille tarbeks kasutatakse Läti Ülikooli tudengite üliõpilaspileteid.

Toimunud riigihankekonkursid on osa suuremast Läti hariduse arvutiseerimise programmist, mida kokkuleppel Läti Haridus- ja Teadusministeeriumiga koordineerib Läti Ülikool.

MicroLinki käive 2001/2002 majandusaastal oli 941 miljonit krooni, kasum oli 3 miljonit krooni. MicroLinkis töötab 640 inimest.

Hetkel kuum