Inno Tähismaa • 25. september 2002 kell 12:20

Saarioinen ostis enamusosaluse ASis Meleco

Soome toiduainetetööstuse kontserni Saarioinen OY tütarfirma Saarioinen Eesti OÜ omandas täna enamusosaluse toitu tootvas ASis Meleco.

?Tehingu tulemusena saab Saarioinen OY kui üks põhjamaade suurimaid valmistoitude tootjaid, võimaluse tootmise alustamisega Eestis senisest aktiivsemalt tegutseda valmistoitude turustamisel meie tarbijatele,? kommenteeris tehingut Saarioinen Eesti OÜ juht Märt Vilbaum.

Tallinnas tegutsev AS Meleco toodab ja turustab Maestro kaubamärgi all salateid, vormiroogi ja pizzasid. Ettevõte toodab kasumit ja käive ületab 20 mln krooni.

Saarioinen OY möödunud aasta käive oli 4,2 miljardit krooni. Firma omab valmistoitude alal Soomes 42%-list turuosa, seejuures on firma kindel turuliider vormiroogade ja pitsade turustamisel. Lisaks valmistoitudele valmistavad kontserni kuuluvad tootmisettevõtted liha- ja vorstitooteid, laias valikus salateid, keediseid, köögiviljakonserve.

Hetkel kuum