Ülo Toomsalu • 15. oktoober 2002 kell 6:09

EPL: Lauluväljaku taha tuleb ligi saja korteriga maja

Lauluväljaku tagumiste väravate juurde kerkib järgmise aasta lõpuks kaheksakorruseline, ligi saja merevaatega korteriga elumaja.

?Ehitus algab loodetavasti juba novembris ning valmis peaks maja saama järgmise aasta detsembris,? kinnitas ehituse tellija ja peatöövõtja ASi Kolle kinnisvara arendusdirektor Anton Nikitin, kelle sõnul oodatakse praegu ehitusluba.

Kaheksakordsesse majja Tallinnas Narva maantee 128 on planeeritud 92 korterit. Alumistel korrusel asuvad kahe- ja kolmetoalised korterid ning viimasel korrusel neljatoalised, eksklusiivse katuseterrassiga luksuskorterid, kirjutab Eesti Päevaleht.

?Ruutmeetri hind algab 14 000 kroonist ruutmeetri kohta ja tõuseb koos korrustega 22 000 kroonini maja viimasel korrusel,? rääkis Nikitin. Maja soklikorrusel on kõgile korteritele ette nähtud mõne ruutmeetri suurune panipaik.

Arendusdirektori sõnul näeb firma oma sihtgrupina nii vene- kui eestikeelseid keskmise sissetulekuga perekondi.

Korterite müügiga hakkab tegelema kinnisvarafirma Arco Vara. ?Me ei ole esialgu reklaamikampaaniat käivitanud. See peaks algama alles järgmisel kuul, siis saab hakata ka kortereid ostma ning broneerima,? selgitas Niktin.

Maja projekteerinud arhitekt Ilmar Klammeri sõnul oli üks eesmärk avada kõigist korteritest vaade merele. ?Maja üheks omapäraks on, et alates kuuendast korrusest muutuvad korterite aknad oluliselt suuremaks. Sealt peaks juba kauguses asuvale merele päris hea vaade avanema,? selgitas arhitekt.

Hetkel kuum