• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Parkimistrahvi saab sisse nõuda ka liisingufirmalt

  Riigikohus leidis, et parkimistrahvi nõudele ei pea kirjutama haldusõigusrikkuja nime.

  Oma tänase määrusega tühistas Riigikohus Tallinna ringkonnakohtu otsuse, mille kohaselt saab täitemenetluse seadustiku järgi toimuda sundtäitmine vaid võlgniku ehk antud juhul konkreetse inimese suhtes, kes jättis parkimistasu maksmata.
  Jutt on Hansa Liising Eestile kuuluvast BMWst, millele määratud parkimistrahv pöörati täitmisele Hansa Liising Eesti suhtes ning mille kohtutäitur Hannes Järvala ka liisingufirma arvelduskontolt sisse nõudis.
  Hansa Liising polnud sellega nõus ja kaebas asja kohtusse. Tallinna linnakohus tegi otsuse kohtutäituri kasuks, leides, et parkimistasu jättis maksmata BMW omanik Hansa Liising Eesti.
  Vastupidisele seisukohale asus Tallinna ringkonnakohus, kelle arvates trahvinõudest ei selgunud, kes on täitedokumendi kohaselt trahvitu ehk võlgnik ning kelle suhtes annab see täitedokument aluse täitemenetluse algatamiseks.
  Nagu öeldud, Riigikohus tühistas ringkonnakohtu otsuse.
  'Asjaolu, et trahvinõude pöördele on Hansa Liising kirjutatud lahtrisse 'omanik/valdaja/juht', ei oma kohtutäituri jaoks täitemenetluses tähtsust,' seisab Riigikohtu tänases määruses. '...Trahvinõudele oli märgitud isik, keda trahvinõude koostajad peavad haldusõiguserikkujaks ja seega võlgnikuks. Kohtutäitur ei pea kahtlema ja kontrollima, kas sõnade 'omanik/valdaja/juht' kasutamine sõna 'võlgnik' asemel on eksitav ja kas vastavasse lahtrisse märgitud isik on ka tegelikult võlgnik või mitte.'
  Riigikohus saatis asja tagasi Tallinna ringkonnakohtusse uueks läbivaatamiseks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: rahandusminister viskab krüptobeebi koos vanniveega välja
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
USA Toidu-ja Ravimiamet hääletas kolmanda vaktsiinidoosi vastu
Reedel hääletas USA Toidu-ja Ravimiamet (FDA) Pfizeri kolmanda vaktsiinidoosi heakskiitmise vastu, vahendab Yahoo Finance.
Reedel hääletas USA Toidu-ja Ravimiamet (FDA) Pfizeri kolmanda vaktsiinidoosi heakskiitmise vastu, vahendab Yahoo Finance.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Rahandusministri arvates võiks rahapesu andmebüroo litsentside andmise peatada
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.