Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Parkimistrahvi saab sisse nõuda ka liisingufirmalt

  Riigikohus leidis, et parkimistrahvi nõudele ei pea kirjutama haldusõigusrikkuja nime.

  Oma tänase määrusega tühistas Riigikohus Tallinna ringkonnakohtu otsuse, mille kohaselt saab täitemenetluse seadustiku järgi toimuda sundtäitmine vaid võlgniku ehk antud juhul konkreetse inimese suhtes, kes jättis parkimistasu maksmata.
  Jutt on Hansa Liising Eestile kuuluvast BMWst, millele määratud parkimistrahv pöörati täitmisele Hansa Liising Eesti suhtes ning mille kohtutäitur Hannes Järvala ka liisingufirma arvelduskontolt sisse nõudis.
  Hansa Liising polnud sellega nõus ja kaebas asja kohtusse. Tallinna linnakohus tegi otsuse kohtutäituri kasuks, leides, et parkimistasu jättis maksmata BMW omanik Hansa Liising Eesti.
  Vastupidisele seisukohale asus Tallinna ringkonnakohus, kelle arvates trahvinõudest ei selgunud, kes on täitedokumendi kohaselt trahvitu ehk võlgnik ning kelle suhtes annab see täitedokument aluse täitemenetluse algatamiseks.
  Nagu öeldud, Riigikohus tühistas ringkonnakohtu otsuse.
  'Asjaolu, et trahvinõude pöördele on Hansa Liising kirjutatud lahtrisse 'omanik/valdaja/juht', ei oma kohtutäituri jaoks täitemenetluses tähtsust,' seisab Riigikohtu tänases määruses. '...Trahvinõudele oli märgitud isik, keda trahvinõude koostajad peavad haldusõiguserikkujaks ja seega võlgnikuks. Kohtutäitur ei pea kahtlema ja kontrollima, kas sõnade 'omanik/valdaja/juht' kasutamine sõna 'võlgnik' asemel on eksitav ja kas vastavasse lahtrisse märgitud isik on ka tegelikult võlgnik või mitte.'
  Riigikohus saatis asja tagasi Tallinna ringkonnakohtusse uueks läbivaatamiseks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Vastulause: tarneahelate ümberkujundamisega seotud väljakutseid maksab tõsiselt võtta
Tuleb küsida, mil määral õnnestub ettevõtetel kanda kasvanud sisendhinnad üle lõpptoodangu hindadesse, kirjutab Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane vastukajas Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja kriitikale.
Tuleb küsida, mil määral õnnestub ettevõtetel kanda kasvanud sisendhinnad üle lõpptoodangu hindadesse, kirjutab Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane vastukajas Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja kriitikale.
LHV aktsia tõus aitas Balti ja Tallinna indeksid kindlalt plussi
Balti börsiindeks Baltic Benchmark tõusis täna 1,39% ja Nasdaq Tallinna indeks 1,54% LHV aktsia enam kui viieprotsendise ralli tõukel.
Balti börsiindeks Baltic Benchmark tõusis täna 1,39% ja Nasdaq Tallinna indeks 1,54% LHV aktsia enam kui viieprotsendise ralli tõukel.
Uueks ehituse asekantsleriks saab Ivo Jaanisoo
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Comodule koondab ärid ühe katuse alla ja saab uue tegevjuhi Kristjan Maruste jätkab emafirma juhina
Eesti tehnoloogiaettevõte Comodule muudab ettevõtte struktuuri ja loob grupi, mis koondab enda alla kolm ettevõtet. Senine Comodule'i juht Kristjan Maruste asub juhtima emaettevõtet, Comodule'i ette astub teine asutaja Teet Praks.
Eesti tehnoloogiaettevõte Comodule muudab ettevõtte struktuuri ja loob grupi, mis koondab enda alla kolm ettevõtet. Senine Comodule'i juht Kristjan Maruste asub juhtima emaettevõtet, Comodule'i ette astub teine asutaja Teet Praks.
Karis NATO tippkohtumisest: Eesti julgeolek muutus veel tugevamaks
President Alar Karis ütles täna Madridis alanud NATO tippkohtumise kohta, et Eesti julgeolek on muutunud tänu tehtud otsustele veel tugevamaks.
President Alar Karis ütles täna Madridis alanud NATO tippkohtumise kohta, et Eesti julgeolek on muutunud tänu tehtud otsustele veel tugevamaks.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.