• Jaga lugu:

  Ukraina presidendi vastu algatati taas kriminaalasi

  Eile algatas Kiievi apellatsioonikohus taas kriminaalasja riigi presidendi Leonid Kut?ma vastu, kirjutab Kommersant.

  Kohtu otsus on sensatsiooniline - see on esimene taoline juhtum SRÜ riikides. Kui asi jõuab Kut?ma tagasiastumiseni, mis on Kommersandi arvates täiesti reaalne, siis on see pretsedendiks terves endise N.Liidu territooriumil.
  Presidenti süüdistatakse altkäemaksude võtmises endiselt peaministrilt Pavlo Lazarenkolt, illegaalse relvamüügi sanktsioneerimises Iraagile, ajakirjanik Georgi Gongadze mõrva korraldamises, opositsioonipoliitikute jälitamises ja paljudes muudes pattudes - kokku 11 Ukraina kriminaalkoodeksi paragrahvi alusel.
  Hiljuti katkestas USA Ukraina abistamise kahtlustuste tõttu, et see müüs Iraagile radarikomplekse.
  Eile naases USAst Ukraina Rahvarinde (Ruhh) hukkunud juhi poeg Tarass T?ernovol ja teatas, et USA välisministeerium vaatleb praegu mitmeid variante sh Ukraina presidendi arreteerimisorderi väljaandmist, Kut?ma ja tema lähikondlaste pangaarvete külmutamist välismaal jne.
  Otsus tehakse ilmselt pärast USA ja Suurbritannia sõjaväe-ekspertide grupi tööd, mis praegu tegutseb Ukrainas. 13 inimesest koosnev grupp uurib Ukraina relvakaubanduse monopolisti Ukrspetseksport lepinguid, samuti Donetski relvatehast Topaz, mis toodab õhutõrjekomplekse.
  <#Kommersant=http://www.kommersant.ru/archive/archive-material.html?docId=346314>
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Börs: Nasdaq ja S&P 500 jõudsid uute rekorditeni
Nasdaqi ja Standard & Poor’s 500 indeksid tõusid neljapäeval uute rekorditeni, millele aitasid kaasa börsifirmade tugevad tulemused ning USA töötu abiraha taotlejate arvu langus, vahendab Reuters.
Nasdaqi ja Standard & Poor’s 500 indeksid tõusid neljapäeval uute rekorditeni, millele aitasid kaasa börsifirmade tugevad tulemused ning USA töötu abiraha taotlejate arvu langus, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: vaktsiinid, koroonapassid ja kiiresti lähenev sügis
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Suured väikesed: kuidas sündis Läti esimene ükssarvik Uus lugude sari!
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.