• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ettevõtjate seas kaks selget liidererakonda

  Kui oktoobris toimuksid Riigikogu valimised, siis hääletaksid ligi pooled Eesti 500 käibe poolest suurema ettevõtte juhti Reformierakonna ja Res Publica poolt. Sellise tulemuse andis Äripäeva sügisene konjunktuuriuuring Äripäeva baromeeter. Küsitlus toimus ajavahemikul 2.?17. oktoober ning 500 ettevõtte tippjuhist täitis meie saadetud ankeedi 99.
  Oleme ka varem küsitluste abil selgitanud ettevõtjate poliitilisi eelistusi. Tavapäraselt on suurema osa ettevõtjate toetus kaldunud parempoolse maailmavaatega erakondadele. Üllatav oli viimase küsitluse puhul ettevõtte juhtide vähene toetus Keskerakonnale. Varasemal ajal on Keskerakonna toetajaskond olnud suurem.
  Teine üllatus oli Reformierakonna tulemus. Erinevate erakondade poliitikud on avaldanud arvamust, et Res Publica pakub kõige suuremat konkurentsi just Reformierakonnale ja seega väheneb viimase toetajaskond. Äripäeva küsitlus näitas, et Res Publica tulek ei ole kahandanud Reformierakonna populaarsust vähemalt ettevõtjate hulgas. Pigem on Res Publica tõmmanud toetajaid ära teistelt erakondadelt.
  Võrreldes Reformierakonna ja Res Publicaga võib Isamaaliidu nõrgem tulemus olla põhjustatud Mart Laari juhitud valitsuse erastmisfiaskodest. Elektrijaamade ja Eesti Raudtee erastamine tekitas kohalikus ärieliidis suurt vastuseisu.
  Tavapäraselt on Äripäeva küsitlustes olnud väike toetus Mõõdukatele. Seekord ei nimetatud Mõõdukaid kordagi. Tõenäoliselt on põhjuse Mõõdukate maksukoormuse tõstmise soov. Ettevõtjad, kes peavad maksude tõstmist õigeks, eelistavad pigem Keskerakonda.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tegelikult oleme me eriolukorras – käitugem siis vastavalt
Meile on jäetud praeguses koroonakriisis suhteliselt palju vabadust, kuid kui me sellega paremini ümber käima ei hakka, siis võib-olla mitte lõpmatuseni, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Meile on jäetud praeguses koroonakriisis suhteliselt palju vabadust, kuid kui me sellega paremini ümber käima ei hakka, siis võib-olla mitte lõpmatuseni, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Raadiohommikus: kui palju kallinevad kinnisvara, kütus ja autod?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis sukeldume kinnisvarasse ja autode maailma, aga ei jäta kõrvale ka kütuseturgu või muusikaäri.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis sukeldume kinnisvarasse ja autode maailma, aga ei jäta kõrvale ka kütuseturgu või muusikaäri.
Ortodontide palgatase ulatub 9000 euro kanti
Kõige rohkem teenivad Eesti arstidest ortodontia eriala esindajad, kelle kuupalk oli märtsis keskmiselt 9082 eurot.
Kõige rohkem teenivad Eesti arstidest ortodontia eriala esindajad, kelle kuupalk oli märtsis keskmiselt 9082 eurot.