• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Jazzivõnked Nõmmel

  Nõmme kargesse nädalavahetusse toovad soojust tänase ja homse õhtu jazzikontserdid. Teada headuses ameeriklaste kõrval panevad kõrvu kikitama ka meie oma jazzmuusikud.
  Festivali korraldaja Toivo Undi hinnangul on üks üllatuslikumaid projekt KolmKõla, mille moodustavad kitarrist Tiit Paulus, saksofonist Lembit Saarsalu ja vaid 13aastane lauljatar Maria Väli. Nende muusika on seatud Hando Runneli tekstidele. Andekaid noori lauljatare kuuleb festivalil teisigi. Sümpaatne ja veenev Sofia Rubina koos energilise showmani pianist Zhenja Gimeriga kogus juba suvisel Pori Jazzil palju innukaid kuulajaid. Nemad esinevad täna kell 20 hotellis Hermes. Raivo Tafenau kvartetiga laulev Neda Malunaviciute kuulub juba praegu vaieldamatult Leedu jazzmuusikute koorekihti.
  Kõige kuumemaks tõotab kujuneda homne õhtu Nõmme kultuurikeskuses. Kell 22 algav kontsert kulmineerub jamsessioniga, kus on lootust leida läbisegi ennastunustavalt improviseerimas enamust festivali tippkülalistest. Õhtu esimeses pooles on laval Joe Lee Wilson koos Sprit Of Life Ensemble?iga. Tuhande-laulu-mehena tuntud Wilson tunneb end kodus nii jazzistandardites kui bluusis-gospelis. Spirit Of Life Ensemble valdab vabalt nakatavaid rütme Kariibimere saartest Musta Mandrini. Nõmme Jazzil osaleb ka legendaarne trompetist Ted Curson ja vene jazzmuusika juhtfiguur saksofonist Georgi Garanjan. Festivali korraldajate sõnul kohtusid vanameistrid Curson ja Garanjan viimati koguni 1965. a Praha jazzfestivalil. Noorema põlve tegijatest on tähelepanuväärseimad trummar Brian Melvin ja Kanada trompetist Nick Ali. Viimaselt võib oodata agressivset ja ladinarütmidest kantud pillimängu. Jazz on tunginud ka Nõmme pubidesse. Kes lausa kontserdile minekut ei plaani, võib festivali külalisi kuulda Hiiu ja Alfredi pubis, ja seda täitsa tasuta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Urmas Villmann: parim reklaamikanal on Lasnamäe kanal
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
Dow ja S&P 500 tõusid uute rekorditeni
Dow Jonesi ja S&P 500 indeksid tõusid täna uute rekorditeni, tulemuste hooajal saab see nädal olema hooaja üks aktiivsemaid, vahendab Reuters.
Dow Jonesi ja S&P 500 indeksid tõusid täna uute rekorditeni, tulemuste hooajal saab see nädal olema hooaja üks aktiivsemaid, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: aina uusi turge vallutav Eesti pank
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Majutusasutuste kogemused hullude klientidega: poissmehed leiavad alati vahukustuti üles
Mustjõe Kõrtsitalu perenaine Evika Eljas ja Go Hotel Shnelli hotellijuht Alver Pupart meenutasid saates "Turismitund" kogemusi raskete klientidega. "Vahel astub mõni inimene läbi seina ka," muigas Pupart.
Mustjõe Kõrtsitalu perenaine Evika Eljas ja Go Hotel Shnelli hotellijuht Alver Pupart meenutasid saates "Turismitund" kogemusi raskete klientidega. "Vahel astub mõni inimene läbi seina ka," muigas Pupart.