Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vee- ja õhutranspordis on tänavu kõige turvalisem Eestis töötada

  Ühtegi rasket tööõnnetust ei ole tänavu olnud vee- ja õhutranspordi töötajatega, teatas tööinspektsioon.

  Ühtegi surmajuhtumit tööl pole tänavu olnud metsamajanduses, kalanduses, toiduainetööstuses tekstiili- ja nahatööstuses, puidu- ja mööblitööstuses, energeetikas, gaasi- ja veevarustuses, hotellinduses ja restoraninduses, veetranspordis, õhutranspordis, sides, finantsvahenduses, riigivalitsemises ja sotsiaaltöö valdkonnas, hariduses ning tervishoius töölepinguga töötanud inimestega.
  Seevastu ohtlikuim on puidu- ja mööblitööstus.
  Tänavuse aasta üheksal kuul juhtunud 653 raskest tööõnnetusest ja 25 töösurmast langeb lõviosa puidu- ja mööblitööstusele ning ehitamisele.
  Kõige rohkem raskeid ja surmaga lõppenud tööõnnetusi toimus puidu- ja mööblitööstuse ettevõtetes, kus sai raske tervisekahjustuse 103 töötajat (eelmisel aastal samal perioodil oli 4 surmajuhtu ja 70 rasket tööõnnetust).
  Ehituses sai surma 5 ja raske tervisekahjustuse 70 töötajat (eelmisel aastal samal ajal vastavalt 6 ja 69). 2000. aastal oli surmajuhtumeid 3 ja raskeid õnnetusi 39. Seega oli ülemullune aasta ehituses tööohutuse seisukohast tunduvalt parem kui mullune ja tänavune.
  Metallitoodete, masinate ja elektriseadmete tootmise ettevõtetes sai surma 1 ja raske tervisekahjustuse 52 töötajat (eelmisel aastal samal ajal 4 surma ja 47 rasket tööõnnetust).
  Hulgi- ja jaekaubanduse, mootorsõidukite ning kodumasinate remondi ettevõtetes oli surmajuhtumeid 5 ja raske tervisekahjustuse sai 51 töötajat (eelmisel aastal samal ajal 1 ja 46).
  Põllumajanduses ja jahinduses sai surma 3 ja raske tervisekahjustuse 39 töötajat (0 ja 27), peaaegu sama seis on maismaatranspordi ettevõtetes, kus surma sai 1 ja raske tervisekahjustuse 35 töötajat (1 ja 28).
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Kaspar Oja: valesti arvutatud inflatsioon annab ettevõtjale väära lähtepunkti
Inflatsiooni välja arvutamisel kasutatud elektri hinna lähteandmed on valed ja tegelik inflatsioon peaks olema väiksem, leiab Eesti Panga ökonomist Kaspar Oja.
Inflatsiooni välja arvutamisel kasutatud elektri hinna lähteandmed on valed ja tegelik inflatsioon peaks olema väiksem, leiab Eesti Panga ökonomist Kaspar Oja.
Toomas Arak: aktsiate hoidmistunnistustega käivad võimalused ja riskid käsikäes
Iga investeering vajab investori tähelepanu, kuid hoidmistunnistuste puhul on see isegi tähtsam, eriti kui aktsiate koduturuks on mõni eksootilisem börs, kirjutab Swedbanki finantsturgude valdkonnajuht Toomas Arak panga blogis.
Iga investeering vajab investori tähelepanu, kuid hoidmistunnistuste puhul on see isegi tähtsam, eriti kui aktsiate koduturuks on mõni eksootilisem börs, kirjutab Swedbanki finantsturgude valdkonnajuht Toomas Arak panga blogis.
USA aktsiaindekseid mõjutasid kõnelused majanduslangusest
USA aktsiaindekseid tabas teisipäeval langus. S&P 500 taandus 1,4%, Dow Jonesi tööstuskeskmine langes 1% ja Nasdaq Composite kukkus 2%.
USA aktsiaindekseid tabas teisipäeval langus. S&P 500 taandus 1,4%, Dow Jonesi tööstuskeskmine langes 1% ja Nasdaq Composite kukkus 2%.
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Slacki tegevjuht astub ametist tagasi ja lahkub ettevõttest
Slack Technologies kaasasutaja ja tegevjuht Stewart Butterfield lahkub ametist ettevõtte omaniku Salesforce'i sõnul jaanuaris.
Slack Technologies kaasasutaja ja tegevjuht Stewart Butterfield lahkub ametist ettevõtte omaniku Salesforce'i sõnul jaanuaris.
Eliisa Matsalu: häbi, Jaak Roosaare ja LHV!
Jaak Roosaare ja LHV soovitus osta Venemaal tegutseva Silvano Fashion Groupi aktsiaid on silmakirjalik. Seda enam, et Roosaarel on hunnik Silvano aktsiaid, mille väärtust ta oma soovitustega tõstab, kirjutab Äripäeva ajakirjanik ja väikeinvestor Eliisa Matsalu.
Jaak Roosaare ja LHV soovitus osta Venemaal tegutseva Silvano Fashion Groupi aktsiaid on silmakirjalik. Seda enam, et Roosaarel on hunnik Silvano aktsiaid, mille väärtust ta oma soovitustega tõstab, kirjutab Äripäeva ajakirjanik ja väikeinvestor Eliisa Matsalu.
Eelarve läheb riigikogus kolmandale lugemisele
Kuigi riigikogu päevakava on täna tervelt 33 eelnõuarutelu pikk, siis loodetakse täna vastu võtta järgmise aasta riigieelarve.
Kuigi riigikogu päevakava on täna tervelt 33 eelnõuarutelu pikk, siis loodetakse täna vastu võtta järgmise aasta riigieelarve.

Olulisemad lood

Rail Baltica juht: saame raudtee valmis küll, kui vaid raha jätkub Esimese hankega pannakse maha 10 kilomeetrit rööpaid
Rail Baltic Estonia juht Anvar Salomets rääkis, et Rail Baltica saaks 2030. aastaks valmis küll, kui Euroopa Liit rahakraane kinni ei keera. Täna kuulutas riigifirma välja hanke Rail Baltica põhitrassi esimese 10 kilomeetri ehitamiseks.
Rail Baltic Estonia juht Anvar Salomets rääkis, et Rail Baltica saaks 2030. aastaks valmis küll, kui Euroopa Liit rahakraane kinni ei keera. Täna kuulutas riigifirma välja hanke Rail Baltica põhitrassi esimese 10 kilomeetri ehitamiseks.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.