• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Oktoobri keskel algas Dow? 70 a kiireim ralli

  Dow Jonesi tööstuskeskmine kerkis möödunud nädalal 467 punkti ehk 5,9%, 8322,40 punktini. Reedel tõusis maailma enim jälgitav indeks 0,6%. Alates 9. oktoobrist, mil Dow langes nelja aasta madalaimale tasemele, on indeks kerkinud peaaegu 1000 punkti ehk 14,2%. Nii suurt aktsiahindade rallit pole Wall Street näinud 70 aastat.
  Ka käesolev nädal tõotab tulla positiivne. Jätkub massiline ettevõtete kolmanda kvartali majandustulemuste avaldamine. S&P 500 indeksi koosseisu ettevõtetest avaldab sel nädalal oma tulemused 150. Seni on oma tulemused avaldanud 203 indeksisse kuuluvat ettevõtet. Analüüsikeskuse Thomson First Call andmetel on seni tulemused avaldanud ettevõtete keskmine kasum kasvanud 14,2%. Analüütikute ootustele on vastanud või neid ületanud 61% ettevõtetest, 57% ettevõtetest on saanud paremaid tulemusi, kui nad ise ootasid. Nende hulgas, kes ületasid analüütikute ootusi, olid ka hiidkorporatsioonid, näiteks maailma suurim tarkvaratootja Microsoft ning maailma suurim autode tootja General Motors. Microsofti aktsia oli oma 4,7protsendilise kallinemisega reedel ka suurim tõusja Dow? komponentide seas.
  Üllatusliku pöörde tegi reede õhtul Ericssoni aktsia. Suurkahjumist teatanud maailma ühe juhtiva telekommunikatsiooniettevõtte aktsia, mis hommikul langes 10%, hakkas pärastlõunal kiiresti kerkima. Päevasiseselt koguni 20% kerkinud Ericssoni aktsia hind sulgus 5,70 Rootsi kroonil ehk 14,92% plussis. Hinnaralli põhjustajaks oli Ericssoni finantsjuht Sten Fornell, kes kohtumisel investoritega lausus, et juhul kui mitte arvestada klientide provisjone, oleks võrguseadmete tootmisel kulud-tulud võrdsed. Võrguseadmete tootmine on Ericssoni tähtsaim tegevusvaldkond.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ain Kivisaar: eksklusiivse kinnisvara kese kolib lähiaastatel Tallinna Manhattanile
Tallinna kinnisvaraturul käib sügisele omaselt vilgas tegevus kõigis segmentides. Huvi püsib jätkuvalt kõrge ka eksklusiivsete elamispindade vastu ning võib prognoosida, et lähiaastate luksuskinnisvara keskmeks saavad lisaks jätkuvalt populaarsele mereäärele ka südalinna kõrghooned, kirjutab Metro Capitali tegevjuht Ain Kivisaar.
Tallinna kinnisvaraturul käib sügisele omaselt vilgas tegevus kõigis segmentides. Huvi püsib jätkuvalt kõrge ka eksklusiivsete elamispindade vastu ning võib prognoosida, et lähiaastate luksuskinnisvara keskmeks saavad lisaks jätkuvalt populaarsele mereäärele ka südalinna kõrghooned, kirjutab Metro Capitali tegevjuht Ain Kivisaar.
Nokia kasum tegi suure hüppe
Nokia teatas kolmanda kvartali tulemustes, et on kasvatanud ärikasumit ligi 30% ning ületas tulemustega analüütikute ootuseid, vahendab Kauppalehti.
Nokia teatas kolmanda kvartali tulemustes, et on kasvatanud ärikasumit ligi 30% ning ületas tulemustega analüütikute ootuseid, vahendab Kauppalehti.
12 miljonit dollarit kaasanud Testlio jahib suurt kasvu
Äsja 12 miljonit dollarit kaasanud Testlio asutaja Kristel Kruustük usub, et nad on alles suure kasvu alguses, sest potentsiaal on valdkonnas tohutu. Lisaks kasvu kiirendavale riskirahale on ettevõttele kindlaks toeks selle kasumlikkus.
Äsja 12 miljonit dollarit kaasanud Testlio asutaja Kristel Kruustük usub, et nad on alles suure kasvu alguses, sest potentsiaal on valdkonnas tohutu. Lisaks kasvu kiirendavale riskirahale on ettevõttele kindlaks toeks selle kasumlikkus.
Porto Franco kolmanda hoone lõpuni ehitamine maksab pea 8 miljonit
Rauno Tederi Porto Franco sõjakassa pole tühjaks saanud, ettevõtte sõlmis just 7,7miljonise lepingu Tallinna Admiraliteedi basseini ääres seisva kolmanda hoone karbi lõpuleviimiseks.
Rauno Tederi Porto Franco sõjakassa pole tühjaks saanud, ettevõtte sõlmis just 7,7miljonise lepingu Tallinna Admiraliteedi basseini ääres seisva kolmanda hoone karbi lõpuleviimiseks.