Sirje Niitra • 20. oktoober 2002 kell 19:18

Pärnu valimisaktiivsus jättis soovida

Pärnu linnas käis valimas 47,4 protsenti nimekirjadesse kantud isikuist, mis on 0,4 protsenti vähem kui eelmine kord.

Pärnu linnas käis kohalikku omavalitsust valimas 15 949 inimest, mis on 47,4 protsenti nimekirjadesse kantud 33 629st hääleõiguslikust isikust.

Pärnul linna valimiskomisjoni esimees Tiina Roht ütles, et tulemus jäi oodatust väiksemaks, ehkki oli pea samasugune kui eelmistel valimistel, kui hääletuskastide juures käis 47,8 protsenti valimisnimekirjades olnud linnaelanikest.

Roht nimetas oodatust väiksema valimisaktiivsuse ühe põhjusena segadust valimisjaoskondade nimekirjades, mistõttu osa inimesi pidid minema teise jaoskonda, kus sai hääletada kogu Pärnu linna piires. Mitte vähem olulise põhjusena nimetas ta inimeste tüdimust poliitikast ja valimisreklaami üleküllust.

Hetkel kuum