Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Unicom on Tallinnale euroopalik partner

  Lugupeetud Äripäev, tahaksin vastata paarile viimati Teie lehes ilmunud artiklile, mis kergitasid arutlusväärseid teemasid, aga samas sisaldasid mõningaid ebatäpsusi mis vajavad parandmist. (vt ?Keskerakonna valimisreklaam rippus linnavalitsuse tasuta pindadel?, ?Keskerakond reklaamib end maksumaksja arvel?, ?Tallinn andis Unicomile konkursita monopoli?)
  Unicom on paigutanud Tallinna ühistranspordi ootekodade ehitusse ja hooldusse üle 50 miljoni krooni. Katmaks neid linnale vajalikke ja tasuta kulutusi, tohime kasutada ootekodade külgi reklaamialusena. Need pinnad ei ole mitte ?heategevuslikuks otstarbeks? ega kuulu ka mitte kuidagi muud moodi Tallinna linnaosavalitsustele.
  Unicom on teinud arvestatavaid investeeringuid ka linna muudesse infrastruktuuridesse ja sotsiaalprogrammidesse, millest on kasu Tallinna elanikel. Paljud teavad meid kultuuri-, sotsiaal- ja spordiürituste tegusa sponsorina. Möödunud talvel näiteks eksponeerisime tasuta Eesti Olümpiakomitee plakateid ja tänavu suvel muude hulgas Pirita Kloostri Festivali omi.
  Tallinnas on 861 bussipeatust, millest 324 on varustatud moodsate Unicomi ootekodadega. Siit paistab, kui palju trammi- ja bussipaviljone on veel rajada. Unicom on seni ainus erafirma, kes on olnud valmis kandma selliseid kapitalimahutusi. Tartus teatakse seda väga hästi ? sealne linnavalitsus korraldas 2001 avaliku konkursi, saamaks 60 ootekoda, kusjuures ei leidunud mitte ühtki soovijat peale Unicomi. Eesti Tänavamööbli Liidu andmetel on Unicomi õlul üle 95% sellealastest investeeringutest Eestis.
  Kogu maailmas kogevad linnad tohutut vajadust infrastruktuuri väljaehitamise järele, samas kui eelarvelisi vahendeid selleks napib. Üks lahendus sellises olukorras on leida investeerijaid erasektorist.
  Firmadele, kes teevad tähelepanuväärseid mahutusi linna infrastruktuuri, antakse kogu Euroopas vastutasuks maksuvaba reklaami õigus. Tallinnas see nõnda ei ole. Meile arusaamatuil põhjustel on Tallinn jaganud reklaamiks tasuta rendilepinguid erafirmadele, kes ei investeeri linna infrastruktuuri sentigi. Loomulikult on mõned sellest tohutut kasu lõiganud. Euroopas selliseid lepinguid, millest linn mitte midagi ei võida, lihtsalt ei sõlmita. Unicom on selles mõttes Tallinnale ainus euroopalik lepingupartner.
  Tallinna reklaamikomisjon on ette valmistanud uued määrused, mis peaksid reklaamiolud linna ja linlaste kasuks ümber korraldama. Need määrused peaksid kasvatama linna tulusid, rajama reeglistiku mille alusel antakse avalikuse õigusi erakättesse ja kaitsma linnaruumi reklaamisaaste eest. Arusaadav, et sellised määrused peaksid kehtima hakkama õige pea.
  Autor: Lorraine Stevenin
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Kaspar Oja: valesti arvutatud inflatsioon annab ettevõtjale väära lähtepunkti
Inflatsiooni välja arvutamisel kasutatud elektri hinna lähteandmed on valed ja tegelik inflatsioon peaks olema väiksem, leiab Eesti Panga ökonomist Kaspar Oja.
Inflatsiooni välja arvutamisel kasutatud elektri hinna lähteandmed on valed ja tegelik inflatsioon peaks olema väiksem, leiab Eesti Panga ökonomist Kaspar Oja.
Toomas Arak: aktsiate hoidmistunnistustega käivad võimalused ja riskid käsikäes
Iga investeering vajab investori tähelepanu, kuid hoidmistunnistuste puhul on see isegi tähtsam, eriti kui aktsiate koduturuks on mõni eksootilisem börs, kirjutab Swedbanki finantsturgude valdkonnajuht Toomas Arak panga blogis.
Iga investeering vajab investori tähelepanu, kuid hoidmistunnistuste puhul on see isegi tähtsam, eriti kui aktsiate koduturuks on mõni eksootilisem börs, kirjutab Swedbanki finantsturgude valdkonnajuht Toomas Arak panga blogis.
USA aktsiaindekseid mõjutasid kõnelused majanduslangusest
USA aktsiaindekseid tabas teisipäeval langus. S&P 500 taandus 1,4%, Dow Jonesi tööstuskeskmine langes 1% ja Nasdaq Composite kukkus 2%.
USA aktsiaindekseid tabas teisipäeval langus. S&P 500 taandus 1,4%, Dow Jonesi tööstuskeskmine langes 1% ja Nasdaq Composite kukkus 2%.
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Slacki tegevjuht astub ametist tagasi ja lahkub ettevõttest
Slack Technologies kaasasutaja ja tegevjuht Stewart Butterfield lahkub ametist ettevõtte omaniku Salesforce'i sõnul jaanuaris.
Slack Technologies kaasasutaja ja tegevjuht Stewart Butterfield lahkub ametist ettevõtte omaniku Salesforce'i sõnul jaanuaris.
Eliisa Matsalu: häbi, Jaak Roosaare ja LHV!
Jaak Roosaare ja LHV soovitus osta Venemaal tegutseva Silvano Fashion Groupi aktsiaid on silmakirjalik. Seda enam, et Roosaarel on hunnik Silvano aktsiaid, mille väärtust ta oma soovitustega tõstab, kirjutab Äripäeva ajakirjanik ja väikeinvestor Eliisa Matsalu.
Jaak Roosaare ja LHV soovitus osta Venemaal tegutseva Silvano Fashion Groupi aktsiaid on silmakirjalik. Seda enam, et Roosaarel on hunnik Silvano aktsiaid, mille väärtust ta oma soovitustega tõstab, kirjutab Äripäeva ajakirjanik ja väikeinvestor Eliisa Matsalu.
Kohtla-Järve linn müüs vanurite hooldekodu sisustuse 93 500 euroga
Oktoobris Kohtla-Järve linnavalitsuselt vanurite hooldekodu kinnistu ostnud Allan Männi ettevõte Prestone OÜ soetas lisaks otsustuskorras hooldekodus asuva vallasvara.
Oktoobris Kohtla-Järve linnavalitsuselt vanurite hooldekodu kinnistu ostnud Allan Männi ettevõte Prestone OÜ soetas lisaks otsustuskorras hooldekodus asuva vallasvara.

Olulisemad lood

Ettevõtlusminister Järvan: elektri hinna tõus ei mõjuta eriti ettevõtteid
Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaministri Kristjan Järvani sõnul moodustavad energiakulud ettevõtete kogukuludest vaid paar protsenti. Põhjused, miks paljud firmad praegu raskustes on, on Järvani hinnangul hoopiski muud.
Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaministri Kristjan Järvani sõnul moodustavad energiakulud ettevõtete kogukuludest vaid paar protsenti. Põhjused, miks paljud firmad praegu raskustes on, on Järvani hinnangul hoopiski muud.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.