• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Isamaaliidul tuleb ühineda Res Publicaga

  Kohalike omavalitsuste valimised joonistasid välja uued jooned Eesti poliitikas. Keskerakond tugevdas oma vasakpoolse populismiga enda positsioone veelgi. Reformierakonna tulemus jäi alla oodatule. Res Publica tegi oma uudsusele rõhudes väga tugeva debüüdi. Mõõdukad ja Isamaaliit said hävingu osaliseks. Viimane kaotas oma hääli põhiliselt Res Publicale. Eestis ennustatakse taas parteide ühinemise aega.
  Äripäev soovitab ühineda eriti Res Publical ja Isamaaliidul.
  Eestis tsentrist paremale poole hoidvate erakondade häda ongi olnud liigses killustatuses. Samamoodi jätkates tõmbavad nad ainult üksteiselt hääli ära, andes nii üha suuremaid võimalusi Keskerakonnale ja Rahvaliidule.
  Kohalikke valimisi on üha enam klassifitseeritud Riigikogu valimiste proovieksami ja mõõdupuuna. Tallinnas läks n-ö prügikasti 18 000 häält, mis anti erakondadele, kes seni kõige kauem riigitüüri juures olnud ? Isamaaliidule ja Mõõdukatele. Võib arvata, et Tallinnas nn tühja hääletanud inimestest enamik ei kipu ka Riigikogu valimistel neile parteidele häält andma. Või kui ka annab, siis läheb nende hääl taas kaotsi. Seega oleks vaja olnud parempoolsusele kalduvate erakondade üksmeelt juba enne KOV valimisi.
  Mõõdukate puhul tuleb muidugi parempoolsusest rääkida kontekstis ? see osalt sotsiaaldemokraatlik, osalt parempoolne (kunagine ?Kõike paremat!? seltskond) kooslus on teinud neist pigem paremjõududega kaasajooksva seltskonna. Ent oma nn täpsem määratlematus viis ka nende toetajate hääled samasse prügikasti, millel kunagi Tarandit presidendiks tõsta üritati. Mõõdukate partei tõenäoliselt laguneb. Osa neist ületab vastumeelsuse Savisaare isiku ees ja ühineb Keskerakonnaga, osa maapoliitika-Mõõdukaid võtab endale Rahvaliit, kunagi Isamaast lahku löönud konservatiivid hoiavad taas paremale (Mart Nuti eeskujul).
  Isamaaliidul on enim võimalust erakonnana ühineda, kui nad üldse säilida tahavad (muidugi ei toimu see in corpore). Tallinnas valimiskünnise ületanud, ent valimisringkondade rohkuse tõttu õnnetult volikogu ukse taha jäänud erakond võib küll öelda, et neil läks hästi Tartus jm, ent vaevalt see neid kevadel päästab. Pealegi näib Isamaaliidu ja Res Publica ühinemine oma vaadete sarnasuselt olevat kõige loogilisem. Ka reformerite ja isamaalaste vaadetel on sarnasust, ent Isamaaliidu rahvuslikkus ja ka solvumine läinud aasta lõpus toimunud võimupöörde pärast nende erakondade sõbralikkust liitumiseni minna ei lase. Lihtsam on isamaalastel samuti veidi uhkustunnet maha suruda ( kõige kauem võimul olnud erakond) ja Res Publicale kätt ja südant pakkuda. Omamoodi kukub see välja kui Hoiu- ja Hansapanga ühinemine, kus vana hea veini staatus Hoiupanka ei aidanud ja uuema, edukamaga ikkagi liituda tuli.
  Normaalne tulevik Toompeal oleks tugev vasakjõud, tugev konservatiivne paremjõud, liberaalid ja maapoliitikud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Aktsiaturud on närvilised, peljatakse süngemat stsenaariumi
Aasia turud püüdsid teisipäeval rahuneda pärast paari metsikut päeva ja USA aktsiate järjekordset langust, võlakirjade tootluse tõusu ja valuutaturgude volatiilsust, kuna investorid valmistuvad ülemaailmse majanduslanguse riski suurenemiseks.
Aasia turud püüdsid teisipäeval rahuneda pärast paari metsikut päeva ja USA aktsiate järjekordset langust, võlakirjade tootluse tõusu ja valuutaturgude volatiilsust, kuna investorid valmistuvad ülemaailmse majanduslanguse riski suurenemiseks.
Ärikutse: hakkame end sättima – unistuste saarele
Kui praegu teab Eestit 8 protsenti jaapanlastest, siis pärast Osaka maailmanäitust võiks neid olla viiendik, kirjutab Eesti Tokyo saatkonna äri- ja investeeringute nõunik Oliver Ait.
Kui praegu teab Eestit 8 protsenti jaapanlastest, siis pärast Osaka maailmanäitust võiks neid olla viiendik, kirjutab Eesti Tokyo saatkonna äri- ja investeeringute nõunik Oliver Ait.
Täna algas DelfinGroupi suuromanike aktsiate müük
Tänasest saavad investorid Nasdaq Riga börsil teha ostupakkumisi neile DelfinGroupi aktsiaile, mida kaks suuromanikku müüvad.
Tänasest saavad investorid Nasdaq Riga börsil teha ostupakkumisi neile DelfinGroupi aktsiaile, mida kaks suuromanikku müüvad.
Reaalajas börsiinfo
Lemeks teenis möödunud aastal rekordilise käibe ja kasumi
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Raadiohitid: vihjed kasvusektoritele ja hinnalangusele uusarendustes
Kust võiks investorid leida praegusel ajal kasvu, mis viitab peidetud hinnalangusele uusarenduste turul ja kuidas elada üle langusperiood ehituses – need olid sel nädalal raadiokuulajate põletavamad küsimused, millele saadetest vastust otsiti.
Kust võiks investorid leida praegusel ajal kasvu, mis viitab peidetud hinnalangusele uusarenduste turul ja kuidas elada üle langusperiood ehituses – need olid sel nädalal raadiokuulajate põletavamad küsimused, millele saadetest vastust otsiti.
Azovstali omanik plaanib Euroopasse terasetehast
Uudistest kõigile tuntuks saanud Azostali tehase omanikfirma Metinvest tahab rajada Euroopasse Ukraina rauamaagi töötlemise tehase.
Uudistest kõigile tuntuks saanud Azostali tehase omanikfirma Metinvest tahab rajada Euroopasse Ukraina rauamaagi töötlemise tehase.
Taani: Nord Stream 2 gaasitoru lekib ohtlikult
Taani energiajärelvalve teatel lekib Läänemere põhjas olev gaasitoru Nord Stream 2 ohtlikult; lekke kohas on välja kuulutatud meresõidu keelutsoon.
Taani energiajärelvalve teatel lekib Läänemere põhjas olev gaasitoru Nord Stream 2 ohtlikult; lekke kohas on välja kuulutatud meresõidu keelutsoon.
Mõõduvõtt Snellis: linna katse staadion Sifilt välja osta läks luhta Igamehe spordi eest ei taha enam kumbki maksta
Augustiõhtuid Snelli pargis on ilmestanud üle aia staadionile ronivad pallurid, sest tasuta igamehe spordi aeg vanalinna väljakul on ümber ning linnal spordiplatsi ära osta ka ei õnnestunud.
Augustiõhtuid Snelli pargis on ilmestanud üle aia staadionile ronivad pallurid, sest tasuta igamehe spordi aeg vanalinna väljakul on ümber ning linnal spordiplatsi ära osta ka ei õnnestunud.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.