• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tootsi Turba kasum suurenes tänavu ligi kolmandiku

  Tootsi Turvas teenis tänavu 9 kuuga ligi kolmandiku rohkem kasumit kui mullu samal perioodil.

  Ettevõtte peadirektori Kai Mäelehe andmetel küündis Tootsi Turba käive tänavu 9 kuuga 119,9 mln kroonini, mullu samal ajavahemikul oli see 84,5 mln kr. Samas teenis ettevõte 9 kuuga ka ligi kolmandiku võrra rohkem ehk 21,1 mln kr kasumit. Mullu 9 kuu kasuminumbriks kujunes 14,8 mln kr.
  Statistikaameti andmetel tõusis tänavu 9 kuuga turbatootmine võrreldes 2001. a sama perioodiga 40,1%. Kai Mäeleht põhjendas tõusu eelkõige turbatööstusele soodsate ilmaoludega ning aastataguse langusega, mille järel turba tarbijad tahtsid varusid soetada. September, mil tavaliselt sajab vihma, tuli väga ilus ning tootjatele soodus. 'Planeerimine ei ole turbatööstuses just kadestamisväärt ettevõtmine, see on nii kuidas keegi oskab ja tunnetab,' ütles peadirektor.
  Tema kinnitusel tähendab ilus suvi ühtlasi ka konkurentsi, sest turul on siis kaupa suhteliselt palju.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Biden plaanib maksudega rikkaid pitsitama hakata
Täna avalikustas Senati rahanduskomisjoni esimees Ron Wyden nn "miljardäridemaksu" plaani, mille eesmärk on kõrgemalt maksustada rikkaid ja ettevõtteid, vahendab Reuters.
Täna avalikustas Senati rahanduskomisjoni esimees Ron Wyden nn "miljardäridemaksu" plaani, mille eesmärk on kõrgemalt maksustada rikkaid ja ettevõtteid, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Põhja-Euroopa kustutas Lõuna-Euroopa lootused odavamale elektrile Aas: rohkem raha taastuvenergeetikasse
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.