• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  EPL: Kultuurkapitali uus juht toob range sisekontrolli

  Eile kultuurkapitali uueks juhiks valitud Raul Altmäe tahab sisse viia sisekontrolli, mis võimaldaks jälgida raha sihtotstarbeliselt kasutamist.

  Viimaseid päevi andmekaitse inspektsioonis osakonnajuhatajana töötav Altmäe ütles, et seni on kontroll kultuurkapitalis olnud nõrk või sootuks puudunud, kirjutab Eesti Päevaleht. ?Kultuurkapitalil peab olema ülevaade, kuhu raha on läinud ja kas seda on sihtotstarbeliselt kasutatud,? lausus Altmäe.
  Samuti pidas Altmäe tähtsaks kultuurkapitali maine taastamist ning avalikkuse teavitamist kultuurkapitalis toimuvast.
  ?Kui avalikkus on teadlik, mis toimub, siis võib-olla ei teki kahtlust, et midagi jääb salajasse,? ütles ta.
  Varem kaheksa aastat kaitsepolitseis töötanud Altmäe lubas, et järske suunamuutusi kultuurkapitalis oodata ei ole ning ta ei kavatse asutust karmikäeliselt juhtida.
  Altmäe lausus, et esimese asjana tutvustab ta 1. novembril uude ametisse asudes alluvatele oma mõtteid ning kuulab seejärel ära, millised ideed ja probleemid alluvatel on. ?Olen meeskonnatöötaja ja arvestan kõigiga, aga kui mingil hetkel on vaja otsus teha, siis tuleb see ära teha,? ütles Altmäe.
  Kultuuriminister Margus Allikmaa sõnul ei olnud Altmäe valimisel kultuurkapitali juhiks kindlasti määrav tema eelnev töötamine kaitsepolitseis. ?Valisime Altmäe välja seetõttu, et ta vastas nõukogu arvates kõige rohkem kultuurkapitali juhi profiilile,? ütles Allikmaa.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Siim Tammer: hunt börsinahas – miks börsitehinguid iseendaga tasub vältida
Soovitan võimalusel vältida börsi kaudu tehinguid iseendaga. Sellised tehingud jäävad järelevalvele silma, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer asutuse blogis.
Soovitan võimalusel vältida börsi kaudu tehinguid iseendaga. Sellised tehingud jäävad järelevalvele silma, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer asutuse blogis.
Goldman Sachsi tulemused panid aktsia tõusma
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Arco Vara juht loodab Enefitist kiiret kasumit
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
55 miljonit elektrihindade korvamise kavast läheks ettevõtetele
Valitsuskoalitsiooni otsus elektri hinnatõusu korvata on segu ettevõtluse ja kodumajapidamiste subsiidiumitest, ettevõtetele läheb projektist tõenäoliselt ligikaudu 55 miljonit eurot.
Valitsuskoalitsiooni otsus elektri hinnatõusu korvata on segu ettevõtluse ja kodumajapidamiste subsiidiumitest, ettevõtetele läheb projektist tõenäoliselt ligikaudu 55 miljonit eurot.