• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  EPL: Euro ei tule krooniga paralleelselt kasutusse

  Eesti ei kavatse sarnaselt Leeduga võtta rahvusvaluutaga paralleelselt kasutusse Euroopa ühisraha eurot.

  Peaminister Siim Kallase sõnul ei oleks sellel sisulist efekti.
  ?Leedu ei teinud ju tegelikult midagi muud, kui lubas nendel kaupmeestel, kes sellest ise huvitatud on, inimestelt ka eurosid vastu võtta,? ütles peaminister Siim Kallas pressiesindaja vahendusel Eesti Päevaleht Online?ile.
  Peaminister sõnas, et kuni euro ametliku kasutuselevõtuni, mis võib aset leida kõige varem aastast 2006, on ainus ametlik ja riikliku garantiiga maksevahend Eestis siiski kroon. ?Samal ajal on ju Eesti ettevõtetel ja üksikisikutel õigus omada ka välisvaluuta arveid Eesti pankades ja nende kaudu arveldada,? lisas ta.
  ?Eesti riik ei ole euro sularaha paralleelset kasutamist seni seaduses sätestanud, kuna ei ole näha, et selline otsus mingit sisulist efekti omaks,? ütles Kallas. ?Suuremate ostude eest tasuvad turistid reeglina kaardimaksega ning väikekaupmehed jällegi on vaevalt euroga arveldamisest huvitatud, kuna see nõuab topelt kassasüsteemidesse investeerimist.?
  ?Kui on olemas selged usaldusväärsed hinnangud, et euro sularahaga arveldamise võimaldamine end tõesti õigustaks, ei näe ma otsest põhjust, miks ka Eesti ei võiks rahaseaduses vastavat muudatust sisse viia,? ütles peaminister.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Nafta hind on täna tõusu jätkamas
Nafta hinnatõus on täna jätkumas, eelmisel nädalal tõusis tooraine hind juba kaheksandat nädalat järjest, sest globaalne energiaturu kriis suurendab enne talve nõudlust, vahendab Bloomberg.
Nafta hinnatõus on täna jätkumas, eelmisel nädalal tõusis tooraine hind juba kaheksandat nädalat järjest, sest globaalne energiaturu kriis suurendab enne talve nõudlust, vahendab Bloomberg.
Tulusa äri võti: andmepõhine otsustamine
Selleks, et äri võimalikult kasumlikult juhtida, tuleb teha tarku otsuseid. Viimaste lahutamatuks osaks on andmed ja nende kaasamine otsustusprotsessi, leiti Äripäeva raadio saates „Kasvukursil“.
Selleks, et äri võimalikult kasumlikult juhtida, tuleb teha tarku otsuseid. Viimaste lahutamatuks osaks on andmed ja nende kaasamine otsustusprotsessi, leiti Äripäeva raadio saates „Kasvukursil“.
Nädala lood: Enefit Greeni triumf ja kuidas kurikuulus ärimees oma esimese miljoni teenis
Käesoleval nädalal hullutas lugejaid kõik, mis puudutas Enefit Greeni börsiletulekut. Selleks on ka põhjust – Enefit Greeni aktsiaid märgiti üle rohkem kui neljakordselt ning aktsiahinnaks kujunes 2,9 eurot, mis on pakkumise seatud hinnavahemiku ülemises pooles. Tegu on Baltimaade börside rekordiga.
Käesoleval nädalal hullutas lugejaid kõik, mis puudutas Enefit Greeni börsiletulekut. Selleks on ka põhjust – Enefit Greeni aktsiaid märgiti üle rohkem kui neljakordselt ning aktsiahinnaks kujunes 2,9 eurot, mis on pakkumise seatud hinnavahemiku ülemises pooles. Tegu on Baltimaade börside rekordiga.