Inno Tähismaa • 24. oktoober 2002 kell 10:43

Linnart Mäll: Moskvas on tegemist osaga T?et?eeni vabadusvõitlusest

Moskvas toimunu puhul on tegemit osaga T?et?eeni vabadusvõitlusest, ütles Esindamata Rahvste Organisatsiooni juht Linnart Mäll.

?Minu suureks rõõmuks on paljud Vene poliitikud samal arvamusel,? ütles Mäll. Tema sõnul ei jaga seda arvamust ainult Vladimir Zhirinosvki, kell arvates on tegemist terroriaktiga.

Mäll ütles, et jälgib teraselt sündmusi Moskvas ja tema hinnangulm on tegemist meeleheitliku sammuga. ?Tasub meeles pidada, mis venelased on teinud t?et?eenide kallal,? ütles Mäll. Tema sõnul pole pantvangidraama taga T?et?eeni Aslan Mashadovi valitsus.

Mälli sõnul näitab vabadusvõitlust see, et nõutakse vägede väljaviimist T?et?eeniast. ?Tahaks loota, et see samm viib iseseisvusele lähemale,? ütles Mäll. Tema sõnul on näha, et t?et?eene ei asuta Moskvas ründama.

Hetkel kuum