• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Endisest kingaviksijast saab maailma 9. majanduse juht

  Brasiilia presidendivalimised võitis endine ametiühingujuht, saapapuhastajana karjääri alustanud Luiz Inacio Lula da Silva.

  Lula da Silva (Lula) on vasakpoolse Tööliste Partei kandidaat, edastas CNN. Kui 95% häältest oli loetud, edestas Lula oma konkurenti, valitsuse juures olevate parempoolsete kandidaati Jose Serrat 61,5 protsendiga 38,5 vastu.
  ?See on võimalus koondada meie lootused Brasiilia eest, mis peaks olema õiglasem ja hoolitsema rohkem inimeste vajaduste eest,? ütles üks tuhandest tänavale tulnud Lula toetajast, ülikooliprofessor Marcos Xavier.
  Lula on teravalt kritiseerinud vaba turumajanduse poliitikat. See seab ohtu USA soovi luua kogu Ameerikat hõlmav vabamajandustsoon 2005. aastaks.
  Järgmine Brasiilia president peab tooma maailmas suuruselt üheksanda majanduse välja kriisieelsest seisust, looma enam töökohti ja tooma 50 miljonit brasiillast välja vaesusest.
  Lula kandideeris presidendiks esimest korda 1989. aastal, õhutades farmitöölisi võtma üle eraomandit ja kutsudes unustama Brasiilia välisvõlga, mis ulatub praegu 230 miljardi dollarini. Järgnevatel valimistel olid Lula nõudmised tagasihoidlikumad.
  Praegune president Fernando Henrique Cardoso, kes valitseb teist ametiaega järjest, on erastanud mitu Brasiilia monopoli ja alandanud impordimaksu, ent ei suutnud aidata miljoneid vaeseid brasiillasi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Siim Tammer: hunt börsinahas – miks börsitehinguid iseendaga tasub vältida
Soovitan võimalusel vältida börsi kaudu tehinguid iseendaga. Sellised tehingud jäävad järelevalvele silma, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer asutuse blogis.
Soovitan võimalusel vältida börsi kaudu tehinguid iseendaga. Sellised tehingud jäävad järelevalvele silma, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer asutuse blogis.
Goldman Sachsi tulemused panid aktsia tõusma
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Arco Vara juht loodab Enefitist kiiret kasumit
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Laulja Lauri Liiv: loodan, et enam kunagi ei pea suvaliselt valitud korteriomanikud kohtus kogu maja eest vastutama
Laulja Lauri Liiv kommenteeris Äripäeva Korteriühistute erilehes oma 2016. aastal saavutatud kohtuvõitu, kus ta seljatas temalt üle 100 000 euro korteriühistu laenu nõudnud suurpanga.
Laulja Lauri Liiv kommenteeris Äripäeva Korteriühistute erilehes oma 2016. aastal saavutatud kohtuvõitu, kus ta seljatas temalt üle 100 000 euro korteriühistu laenu nõudnud suurpanga.