Raivo Sormunen • 29. oktoober 2002 kell 22:00

Kauplemisaktiivsus tegi eile hüppe

Eile oli Tallinna börsil viimase kahe kuu kõige aktiivsem börsipäev. Hästi kaubeldud liideraktsiate kõrval pakkusid elevust ka kaks I-nimekirjas oma kvartalitulemused avaldanud ettevõtet.

Viimase kolme nädala jooksul vastavalt 11 ja 14 kerkinud Hansapanga ja Eesti Telekomi aktsia osas oli eile näha suuremat sebimist ja tunda kasumivõtmist. Esimene taandus päevaga 1,1, sulgudes 219,05 kroonil, ja teine 1,5, peatudes 81,36 kroonil. Ehkki antud kahe väärtpaberiga tehti eile 121 börsitehingust üle kolmveerandi, pakkusid börsi I-nimekirjas elevust ka kaks majandustulemusega maha saanud ettevõtet.

Esmaspäeva õhtul oma kvartalitulemuse avaldanud Klementi aktsia tõusis vähese likviidsuse ja paari suure ostusoovi tekkimise toel päevaga koguni 15,65 kroonini ehk 14,6. Arvatavasti avaldas investoritele muljet Klementi 3,5 mln kroonine kvartalikasum, ehkki ettevõte teatas juba II kvartali aruandes, et teenis juulis 3,6 mln krooni kasumit. Rõivatootja kvartalikäive kasvas 13. Kasvu taga oli peamiselt oma endiselt suuromanikult (PTA Groupilt) omandatud sügiskollektsioonide müük nii Soome kui ka Rootsi.

Head tulemused avaldas eile Rakvere Lihakombinaat, näidates III kvartalis 14 käibekasvu kõrval 25 kasumikasvu. Rentaabluse tõusu taga olid mullusega võrreldes madalamad finantskulud. Üks tehing tõstis aktsiat 12,67 kroonini.

Hetkel kuum