• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kauplemisaktiivsus tegi eile hüppe

  Eile oli Tallinna börsil viimase kahe kuu kõige aktiivsem börsipäev. Hästi kaubeldud liideraktsiate kõrval pakkusid elevust ka kaks I-nimekirjas oma kvartalitulemused avaldanud ettevõtet.
  Viimase kolme nädala jooksul vastavalt 11 ja 14 kerkinud Hansapanga ja Eesti Telekomi aktsia osas oli eile näha suuremat sebimist ja tunda kasumivõtmist. Esimene taandus päevaga 1,1, sulgudes 219,05 kroonil, ja teine 1,5, peatudes 81,36 kroonil. Ehkki antud kahe väärtpaberiga tehti eile 121 börsitehingust üle kolmveerandi, pakkusid börsi I-nimekirjas elevust ka kaks majandustulemusega maha saanud ettevõtet.
  Esmaspäeva õhtul oma kvartalitulemuse avaldanud Klementi aktsia tõusis vähese likviidsuse ja paari suure ostusoovi tekkimise toel päevaga koguni 15,65 kroonini ehk 14,6. Arvatavasti avaldas investoritele muljet Klementi 3,5 mln kroonine kvartalikasum, ehkki ettevõte teatas juba II kvartali aruandes, et teenis juulis 3,6 mln krooni kasumit. Rõivatootja kvartalikäive kasvas 13. Kasvu taga oli peamiselt oma endiselt suuromanikult (PTA Groupilt) omandatud sügiskollektsioonide müük nii Soome kui ka Rootsi.
  Head tulemused avaldas eile Rakvere Lihakombinaat, näidates III kvartalis 14 käibekasvu kõrval 25 kasumikasvu. Rentaabluse tõusu taga olid mullusega võrreldes madalamad finantskulud. Üks tehing tõstis aktsiat 12,67 kroonini.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Biden plaanib maksudega rikkaid pitsitama hakata
Täna avalikustas Senati rahanduskomisjoni esimees Ron Wyden nn "miljardäridemaksu" plaani, mille eesmärk on kõrgemalt maksustada rikkaid ja ettevõtteid, vahendab Reuters.
Täna avalikustas Senati rahanduskomisjoni esimees Ron Wyden nn "miljardäridemaksu" plaani, mille eesmärk on kõrgemalt maksustada rikkaid ja ettevõtteid, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Põhja-Euroopa kustutas Lõuna-Euroopa lootused odavamale elektrile Aas: rohkem raha taastuvenergeetikasse
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.